Synology uvádí novinku na poli domácích NAS serverů

vydáno 18. 10. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: domácnost, multimédia, NAS server, pevný disk, Synology DiskStation DS418play, úložiště

Společnost Synology uvedla novinku na poli NAS serverů, kterou ocení především milovníci domácích multimediálních zážitků.

Zařízení s názvem DiskStation DS418play je vybaveno čtyřmi šachtami (pozicemi) pro pevné disky a dále 2 GB paměti DDR3L, což je dvojnásobná kapacita oproti předchozí generaci. Tuto paměť lze ještě dále rozšířit až na 6 GB, což je výhoda při paralelním běhu více aplikací. Integrovaný hardwarový modul pro transkódování podporuje souběžné překódování až dvou videokanálů ve formátu H.265/H.264 4K, a to v reálném čase.

„Mobilní zařízení, která podporují nahrávání videa ve 4K, jsou stále oblíbenější. Vzhledem k tomu, že 4K videoklipy jsou náročné na kapacitu a ne všechny domácí TV podporují přehrávání 4K videa, jsou uživatelé jako řešení nuceni nahrávat videa s nižším rozlišením,“ řekl Michael Wang, produktový manažer společnosti Synology.

Model DS418play ale dokáže nabídnout kapacitu připojených disků až do 40 TB, což znamená dostatek místa pro všechny vaše oblíbené filmy a ještě spoustu dat navíc.

K dalším vlastnostem patří podpora hardwarové akcelerace šifrování AES-NI s rychlým přenosem šifrovaných dat (díky technologii Link Aggregation). Tato data jsou zároveň chráněna šifrováním AES-256. Novinka běží na operačním systému DiskStation Manager (DSM) 6.1.

Zdroj: TZ Synology

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře