Tabletový lineup s Windows 8 ve stádiu příprav

vydáno 2. 1. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony | 2 komentáře

Tagy: Acer, Acer Iconia Tab, ASUS, Asus Transformer Prime, Lenovo, Microsoft, tablet, Windows 8

Zatímco se ve velkém mluví o neustálých patentových sporech mezi Applem a Samsungem, případně mezi iOSem a Androidem, často se zapomíná, že letos vstoupí do bitvy o přízeň milovníků tabletů ještě jeden hráč – a to dost zásadní. Během roku 2012 se totiž na trhu začnou objevovat první tablety s Windows 8 a ačkoliv se počítá s tím, že si i v tomto roce Apple udrží více než poloviční podíl na trhu (konkrétně kolem šedesáti procent), rozhodně budou do tabletových válek mít co říct. Společnosti se na ně proto ve velkém připravují.

Jednou z nich je i Acer, který nedávno musel popírat spekulace o tom, že se chystá opustit platformu Androidu se svými Iconia Taby. Fakt, že společnost zůstane věrná operačnímu systému od Googlu, však nic nemění na tom, že hodlá uvést také několik tabletů s osmičkovými Windows.

Windows 8

Acer navíc není jediný, DigiTimes tvrdí, že vedle něj se na třetí kvartál roku 2012 chystá představit své Wintel tablety také Lenovo. Všechny poběží na Windows 8, které požene zbrusu nový procesor od Intelu na Clover Trail platformě. To sice nebudou první tabletové čipy od Intelu (těmi bude Medfield, který se objeví někdy v polovině roku), nicméně se mluví o tom, že si na ně výrobci počkají, protože budou energeticky mnohem méně náročné – a lidé na velkou výdrž slyší.

Zatím je vše v rovině spekulací, každopádně je pravdou, že Microsoft zůstává velkým hráčem, který – soudě podle reakcí na preview verze osmiček – stále má co říct. Téměř tříleté zpoždění je však trestuhodný kiks, za který bude společnost platit pravděpodobně hodně pomalým rozjezdem. Ale to platí i o Androidu, jehož první opravdu pořádné tablety se začaly objevovat teprve v polovině minulého roku.

Windows 8

Když už jsme u toho Androidu, jedna z nejočekávanějších novinek mezi tablety, Asus Transformer Prime, se sice začala prodávat v Americe a za pár dní se chystá do Británie, u nás je ale její premiéra stále velkou neznámou. Objevilo se limitované množství 64GB verzí bez docku, ty ale šly na dračku a další kusy jsou v nedohlednu.

I Asus se chystá na Windows – vloni ze společnosti zaznělo, že na rok 2012 připravuje jediný androiďácký model (což je ale dost nepravděpodobné), protože se Asus bude věnovat především tabletům s Windows 8. Že v operačním systému od Microsoftu vidí budoucnost velké množství výrobců, je tedy nadmíru jasné.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tabletový lineup s Windows 8 ve stádiu příprav

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Leden 2012 - 18:46

Obrázek uživatele Anonym

Skúšal som ten nezmysel vo VirtuaBoxe. Skutočný grc, pre mňa absolútne nepoužiteľné..

Re: Tabletový lineup s Windows 8 ve stádiu příprav

Vložil short ralph lauren (bez ověření), 5. Březen 2013 - 18:50

Obrázek uživatele short ralph lauren

*I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.