Tak už i Samsung se asi zbaví 3,5mm zdířky

vydáno 10. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: 3, 5mm jack, Apple, ETNews, Jižní Korea, Samsung Galaxy S10, sluchátka, zdířka na sluchátka

V roce 2016 způsobil Apple pozdvižení tím, že z iPhonu 7 odstranil klasickou 3,5mm zdířku, tzv. jack na sluchátka. Navzdory téměř unisono kritice tohoto kroku jej další výrobci brzy následovali.

Jednou ze zářných výjimek je Samsung, což by se však podle nové zprávy mělo změnit. Jihokorejský portál ETNews, citující zdroje z dodavatelského řetězce, píše o tom, že Samsung uvažuje o tom, že se přidá k většině konkurence a 3,5mm jack tak nahradí portem USB typu C.

Samsung se rád Applu vysmívá právě z důvodu, že na rozdíl od něj zdířku stále nabízí, ale nutkání se jí zbavit je nejspíš stále silnější. Kromě toho, že v telefonech bez ní je k dispozici více prostoru pro lepší a větší komponenty (třeba pro baterii), mohlo by odstranění jacku přimět více lidí k tomu, aby si koupili bezdrátová sluchátka Samsungu, což byl i případ Apple a jeho AirPods.

„Podle analytické firmy Strategy Analytics (SA) se očekává, že globální trh bezdrátových sluchátek poroste ze 73,9 milionu jednotek v roce 2019 na 100 milionů v roce 2022,“ píše ETNews. „Což za dva roky (v porovnání s loňskem) růst o 42 % z 51,9 milionu.“

Příští vlajkové lodi Samsungu, modelu Galaxy S10, 3,5mm zdířka ještě pravděpodobně zůstane, ale možná půjde o poslední telefon značky s tímto doplňkem. Komponenty se podle dostupných zpráv má zbavit už letní Galaxy Note 10 nebo Galaxy S11 v roce 2020.

To, že se Samsung jacku zbaví, zatím oficiálně potvrzeno nebylo, ale bohužel se asi bude muset přidat ke konkurenci. Jsme rádi, že zatím odolává, ovšem podle všeho to vypadá, že 3,5mm jack bude u telefonů stejně ohrožený druh jako vyjímatelná baterie.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře