Toshiba: Excite tablety v nestandardních velikostech

vydáno 10. 4. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony | 7 komentářů

Tagy: Android, Ice Cream Sandwich, Nvidia, nVidia Tegra 3, Tegra 3, Toshiba, Toshiba Excite

Toshiba uvedla několik nových tabletů, se kterými hodlá dobýt svět. Tedy alespoň jeho kousek. Nové přístroje, spadajících pod modelovou řadu Excite, totiž při pohledu na vnitřnosti připomínají androiďáckou elitu v podobě Transformeru Prime od Asusu: Android 4.0, tedy Ice Cream Sandwich požene nový čtyř respektive pětijádrový procesor nVidia Tegra 3. I zbytek je klasika: 1GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth, micro HDMI, microUSB, čtečka SD karet. Z paměťových verzí je na výběr mezi 16GB, 32GB a 64GB.

Toshiba Excite

Co je na přístrojích krom rozměrů (jsou extrémně tenké a lehké) zajímavého, jsou displeje. Toshiba se totiž rozhodla, že své nové tablety nabídne v několika různých velikostech: 7.7 (tedy rozměr původního Galaxy Tabu) za $499.99 nebo $579.99 (dostupný od června) doplní klasická desetipalcovka za $449 až $649 (vše v závislosti na paměti, dostupná od května) a hlavně: nezvykle veliká třináctipalcovka.

Toshiba tak bude jednou z prvních společností, která nabídne úplně novou velikost tabletu, o tři palce vyšší než v případě klasiky, na níž jsme zvyklí. Toshiba Excite 13 bude mít rozlišení 1600×900 pixelů, tedy přibližně podobnou hustotu kreslících bodů, jako desetipalcovky o 1280×800. Je jasné, že tím nejzajímavějším je onen počet palců.

Třináct už je hodně. Tablet nebude tak praktický, zato by mohl být velice pohodlný pro děti nebo důchodce, případně by se mohl hodit na prezentace nebo na konzumaci multimediálního obsahu. Na to asi Toshiba spoléhá – těžko si představit, že by dámy nosily v kabelce třináctipalcový pekáč, najde se ale hromada profesí a sociálních skupin, v nichž by o něco větší displej mohl mít ohromný úspěch. Tedy samozřejmě v případě, že by byl o něco levnější – Toshiba bude Excite 13 od června nabízet za $649.99 až $749.99. A to je sakra hodně.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Toshiba: Excite tablety v nestandardních velikostech

Vložil Hexxis (bez ověření), 11. Duben 2012 - 18:39

Obrázek uživatele Hexxis

Tablet pro děti nebo důchodce ? má vůbec autor zkušenost s duchodci nebo dětmi? Důchodci stěží pochopí černobílý tlačítkový mobil nebo televizy a vy jim budete cpát tablet…a dětem dát tablet za 750dollarů ? docela odvážné.

Jinak stím pékáčem je to vystiženo excelentně, jinak se tento kus kovošrotu ani nedá nazvat =) v dnešní době kdy se začalo opět honit rozlišení nahoru vydat takovýto displey je sebevražda

Re: Toshiba: Excite tablety v nestandardních velikostech

Vložil st39.6, 11. Duben 2012 - 20:13

Obrázek uživatele st39.6

Ano, autor má zkušenost s dětmi i s důchodci a narozdíl od Hexxise velice dobře ví, že tablety jsou pro děti a seniory téměř spásou. To je právě velký omyl, myslet si, že si s nimi nemohou poradit. A čím větší, tím pak logicky pro ně snazší.

Re: Toshiba: Excite tablety v nestandardních velikostech

Vložil Hexxis (bez ověření), 12. Duben 2012 - 6:16

Obrázek uživatele Hexxis

OK, já si teda neumím představit dát své 71 leté babičce něco takového, už při představě slyším „kde že se to zapíná?“ nebo „něco jsem tam udělala a najednou tam mám pořád tohle“ …a nebo že by snad 6letý syn měl mít něco takového…když si vemu kolikrát dětem spadne mobil, natož pak tákováhle těžká kisna %) …to je teda spása, právě kdyby jste měl tu zkušenost tak nemůžete napsat takový blábol

Re: Toshiba: Excite tablety v nestandardních velikostech

Vložil st39.6, 12. Duben 2012 - 11:47

Obrázek uživatele st39.6

Vy si to neumíte představit, já to zažil o babičky svojí i u babičky známého. A děti? http://www.foxnews.com/…cure-autism/ … že se něco takového bojíte zkusit nebo vám to přijde jako nesmysl, ještě neznamená, že by to nemohlo fungovat. Tablety jsou vynikající učební pomůcky OBZVLÁŠŤ pro děti předškolního věku a prvních stupňů základní školy, o dětech s různými mentálními problémy pak obzvlášť. Takových projektů jsou tuny, stačí se rozhlédnout

...a kdyby výrobci zkusili něco jiného než 16:9

Vložil Creator (bez ověření), 12. Duben 2012 - 6:03

Obrázek uživatele Creator

Proč stále ty širokoúhlé nesmysly? 16:9 je všude a přitom se hodí jenom na filmy. Zvlášť u tabletů, které standardně pracují jen s jednou aplikací zároveň a ta pak musí být nudlovitě roztažená ve špatné ose. Jestli mají být ICS aplikace opravdu stejné pro smartphony i pro tablety, tak se ta nudlovitost navíc projeví zcela nechutným, místem plýtvajícím layoutem.

Dá se pohodlně ovládat tablet, který je nutné držet oběma rukama na šířku? Vážně to pak vypadá jako utržený displej od notebooku a vůbec se nedivím lidem, kteří v takových tabletech nevidí rozumné využití. Tablet nemá být přenosná televize, spíš odpovídá knize nebo časopisu. Chtěli byste širokoúhlé časopisy?

Re: ...a kdyby výrobci zkusili něco jiného než 16:9

Vložil st39.6, 12. Duben 2012 - 18:18

Obrázek uživatele st39.6

Ona je ale otázka, na co ten tablet člověk využije více. Já na něm primárně čtu RSS a sleduju seriály, případně poslouchám hudbu, koukám na televizní záznamy … a ve všech případech mi 16:9 vyhovuje, v případě A/V médií samozřejmě obzvlášť. A na ICS upravené aplikace rozhodně místem neplýtvají. Na druhou stranu – ty, jež nejsou přizpůsobeny tabletu, jsou příšerné… (a navíc, všichni víme, že kdyby výrobci přešli na 4:3, Apple by žaloval, kde by se dalo…)

Re: ...a kdyby výrobci zkusili něco jiného než 16:9

Vložil Creator (bez ověření), 13. Duben 2012 - 0:28

Obrázek uživatele Creator

Ano, na způsobu využití rozhodně záleží. Já zastávám postoj naznačený výše a na tabletu hlavně čtu (web, komiksy, knihy). Pak trochu hry a různé informativní aplikace. Jsou to podle mě primární činnosti, kvůli kterým stojí za to si tablet pořídit. No a ty děláš přesný opak („přenosná televize“). Je pravda, že na dlouhodobé sledování videa ne-širokouhlé tablety moc nejsou, příliš se na nich plýtvá místem a obraz je malý nebo ořezaný.

Souvisí to určitě i s životním rytmem. Já cestuju málo a když už, tak ten čas využívám ke čtení. Seriálů sleduju pár, televizi prakticky vůbec a filmy si v klidu vychutnám na velké obrazovce. Nic proti sledování videa na tabletu. Můj původní příspěvek směřoval hlavně k tomu, že se skoro žádné tablety krom 16:9 nevyrábějí a že je to pro mě nepochopitelně opomíjený segment trhu.