Toshiba se pouští do OLED TV

vydáno 13. 2. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: LG Display, oled tv, technologie, televize, Toshiba, Vestel

Sony, Panasonic, a teď i Toshiba. Společnosti LG Display se podařilo přesvědčit všechny výše zmíněné japonské výrobce, aby se pustili do segmentu OLED televizí. Na rozdíl od modelů Sony a Panasoniku však budou OLED TV od Toshiby k dispozici jen v Japonsku.

Kdysi dávno dominovala trhu televizí právě země vycházejícího slunce. Sony, Sharp, Panasonic, Toshiba i Hitachi si vyráběly vlastní TV panely na domácí půdě. Jenže pak přišli jihokorejští Samsung a LG.

Toshiba je zatím poslední společností, která žádá pomoc zvenčí – OLED panely totiž shání u LG Display. Firma bude vyrábět 55“ a 65“ model a prodávat je za 700 tisíc a 900 tisíc jenů, což je v přepočtu 155 tisíc, respektive 200 tisíc korun.

OLED TV od Toshiby budou, jak již bylo řečeno, dostupné jen v Japonsku. Stejně jako dříve jiní giganti se i Toshiba musí vzdát evropského i amerického trhu, kterým dominují právě Korejci. Značka Toshiba je pro televize na obou trzích licencována – v USA tchajwanské Compal Electronics a v Evropě tureckému Vestelu. Ani jedna z firem však svůj záměr prodávat OLED televize neoznámila.

Jedním z mála zbývajících výrobců, kteří zatím nepředstavili OLED televizi, je Samsung. Ten se sice před pár lety pokusil o masovou produkci těchto zařízení, ale nepodařilo se mu splnit plány. Nyní to vypadá, že nakonec OLED technologii přeskočí a vrhne se rovnou na QLED, tedy technologii kvantových teček.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře