Total HD disky byly odloženy na neurčito

vydáno 18. 9. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, HD DVD, Total HD, válka formátů, Warner

Total HD

Na začátku roku 2007 oznámila společnost Warner vývoj hybridního disku, který by se dal přehrát jak v Blu-ray, tak i HD DVD přehrávačích. Tento formát nazvaný Total HD byl zamýšlen jako řešení pro zájemce o HD technologii, kteří se zatím nerozhodli ani pro jednu z možností. V zuřící válce HD formátů se to zdál být celkem zajímavý krok, teď ale byly Total HD disky poslány k ledu – ne sice definitivně, ale zato na neurčito.

Jeden odklad už Total HD disky zažily, v polovině letošního roku bylo jejich představení veřejnosti odloženo na začátek roku 2008 (viz High-Def střípky 8 – Kombinovaný HD DVD / Blu-ray disk se odkládá na příští rok). Společnost Warner teď ale zřejmě znovu přehodnotila stávající situaci a rozhodla se Total HD prozatím pustit z hlavy. Údajně by s tímto „novým“ formátem bylo v tuto chvíli velmi těžké uspět. HD trh je sice stále rozdělen, ale v okamžiku příchodu duálních přehrávačů začíná být koncovému zákazníkovi jedno v jakém formátu si film koupí, protože jeho přehrávač zvládne oba konkurenční formáty.

Warner navíc (zatím) vydává své tituly zároveň na Blu-ray i HD DVD, takže si v pestré nabídce filmů mohou vybrat i majitelé „normálních“ přehrávačů, zvládajících pouze jeden HD formát. Total HD disky, které měly být navíc o něco dražší než Blu-ray nebo HD DVD, by si zřejmě koupil jen málokdo – co na tom, že jde disk přehrát Blu-ray i HD DVD přehrávači, když má člověk doma jen jeden z nich?

Uvidíme. Třeba se Total HD ještě dočká svého vzkříšení.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře