Třetí doba ledová v modrém provedení

vydáno 7. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Blue Sky Studios, Doba ledová, Doba ledová 2, Doba ledová 2 - Obleva, Doba ledová 3, Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, DTS-HD Master Audio, DVD, film, Ice Age, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Ice Age: The Meltdown, MPEG-4 AVC

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, 2009)

Série Doba ledová představuje jeden z mála animovaných počinů, které dokázaly obstát v silné konkurenci především studií Pixar a DreamWorks. Pro společnost Blue Sky Studios byla Doba ledová prvním celovečerním filmem a od té doby se na plátnech kin objevila ještě dvakrát, naposledy dokonce ve 3D.

Zatímco snímky Doba ledová a Doba ledová 2 – Obleva už jsou na Blu-ray nějaký ten pátek k dispozici (na přelomu listopadu a prosince by dokonce měly vyjít i u nás s českou jazykovou podporou), třetí díl Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, FDb.cz) započal úspěšné tažení po kinosálech teprve před nějakými dvěma měsíci.

Společnost Fox si ale samozřejmě nechce nechat ujít obchodně nejlákavější konec roku, takže Blu-ray vydání připravuje pro region A (USA) už na 27. října, pro Evropu (region B) pak na 23. listopadu. O evropském vydání zatím žádné podrobnosti nemáme, ale to americké bude vypadat následovně:

MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, audiokomentář tvůrců, nedokončené a vynechané scény, hudební video, krátké filmy s oblíbenou krysoveverkou Scratem, dokumenty, rozhovory a navrch DVD s verzí ve standardním rozlišením + další DVD s digitální kopií filmu. To vše za doporučených $40, nepadlo ovšem ani slovo o tom, jestli na disku bude 3D verze filmu (zřejmě ne).

Problémem ovšem zůstává fakt, že studio Fox své Blu-ray disky regionálně kóduje. Americké vydání si tedy v Evropě nepřehrajeme a není jisté, jestli vydání pro náš region B bude mít stejnou výbavu. Čert vem DVD a digitální kopii, hlavně aby se na Blu-ray dostaly všechny bonusy z amerického vydání – v praxi to totiž občas bohužel neplatí. No a samozřejmě, česká jazyková podpora na evropském vydání by byla více než vhodná, ať máme trilogii kompletní!

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, 2009)

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)

Hrdinové z prostředí pod bodem mrazu se vrací, aby zažili další neuvěřitelné dobrodružství.

Nová „doba ledová“ zavede hlavní hrdiny i diváky do ohromného podzemního světa dinosaurů. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, která je ostrým protipólem mrazivého prostředí z prvních dvou „dob ledových“. Je to země nebezpečí, ohromných tvorů, rostlin pojídajících mamuty, země plná tajemných míst.

Věčný smolař, prehistorický krysoveverčák Scrat má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamuti Manny a Ellie očekávají první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se zase dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vajíčky. Šavlozubý tygr Diego řeší dilema, jestli se z něj po boku kamarádů nestává příliš velký měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře