Tržby z prodeje fyzické hudby byly vyšší než z downloadu

vydáno 23. 4. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: CD, digitální hudba, LP, prodeje, průzkum, Recording Industry Asociation of America, RIAA, streaming, vinyly

Když začaly být populární služby pro stahování digitální hudby, začalo mnoho lidí bezpochyby předpokládat, že brzy převálcují fyzická hudební média typu CD nebo vinylových desek.

Tento předpoklad však platil jen pár let. Nyní se podle všeho karta obrací. Nejnovější zpráva shrnující statistiky tržeb od Recording Industry Asociation of America (RIAA) uvádí, že prodeje fyzické hudby překonaly digitální hudbu o 200 milionů dolarů. Konkrétně spadly tržby z digitálního stahování o 25 procent meziročně na 1,3 miliardy, zatímco tržby z fyzických médií poklesly jen o čtyři procenta na 1,5 miliardy.

Tento trend se může zdát být poněkud zvláštní, nicméně úplně od věci to není – hlavním důvodem tohoto posunu v hudebním odvětví jsou streamovací služby.

Lidé totiž mohou dávat přednost vlastnictví digitálního obsahu a budování knihoven z jedniček a nul, nicméně streamovací služby jsou v tomto ohledu pohodlnější a dá se říci i levnější. Naopak ti, kteří raději drží v ruce fyzické médium, si svůj obsah budou kupovat i nadále. Ostatně kromě CD jsou stále populární i výše zmíněná „elpíčka“, která už několik let zažívají revival.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře