Tuzemské Blu-ray filmy - 11. týden 2008

vydáno 9. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Atentát v Ambassadoru, Blu-ray, Blue Sky Film, Bobby, Bonton, Bontonfilm, film, Sony Pictures, Stereo & Video, The Rundown, Vítejte v džungli, Welcome to the Jungle

I v následujícím týdnu se na našem trhu objeví další Blu-ray film z distribuce společnosti Bontonfilm, dobrodružná komedie Vítejte v džungli. Kromě toho si představíme i drama z nedávné historie Bobby / Atentát v Ambassadoru, které vyšlo jako Blu-ray příloha časopisu Stereo & Video.

Film Bobby měl v čísle 3/2008 časopisu Stereo & Video vyjít původně 28. února, pak se termín distribuce přesunul na 4. března. Pro jistotou se v přehledu tuzemských Blu-ray filmů objevuje až tento týden, kdy by neměl být problém s jeho dostupností.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Vítejte v džungli

Vítejte v džungli (Rundown, The / Welcome to the Jungle, 2003)
  • Český název: Vítejte v džungli
  • Originální název: Rundown, The / Welcome to the Jungle
  • Rok výroby: 2003
  • Žánr: Akční / Dobrodružný / Komedie
  • Délka: 104 minut (1:44)
  • Režie: Peter Berg
  • Hrají: Dwayne „The Rock“ Johnson, Seann William Scott, Rosario Dawson, Christopher Walken, Jon Gries
  • Studio: Sony Pictures
  • Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s.
  • Dostupnost v ČR od: 10. 3. 2008

V drsné a nelítostné městské džungli jménem Los Angeles žije Beck (The Rock) – muž, který je ochoten použít jakékoliv prostředky k tomu, aby získal věc, pro kterou ho jeho klient poslal. Ať už jde o pozdní platbu nebo vzácný prsten, Beck nedělá rozdíly a dle svého hesla tak ať už to máme za sebou se za pomocí fyzické síly snaží práci co nejdříve dokončit. Beck nikdy nevyhledává potíže a jen velmi nerad je dělá ostatním.

Naneštěstí je řešení potíží právě to, kvůli čemu si jej lidé najímají a Becka čeká poslední velký problém, který musí vyřešit, aby mohl svůj dosavadní styl života konečně hodit za hlavu. A stejně jako amazonská džungle, do které je vyslán svůj poslední úkol splnit, je jeho úloha velmi spletitá.

Jádrem všech problémů je upovídaný podvodník Travis (Seann William Scott), jehož otec Becka najmul, aby přerušil synova divoká dobrodružství v Brazílii. Travis se však ukáže být ještě větším potížistou, než Beck čekal, a to nejen díky své výřečnosti a neustálým sklonům k útěku, ale také dalším dvěma komplikacím, které s sebou přináší: praktické Marianě (Rosario Dawson), která zná odpovědi na některé ze skrytých tajemství džungle, a despotickému Hatcherovi (Christopher Walken), který změnil džungli a její obyvatele ve své vlastní zlatonosné impérium.

Beck musí využít všech svých schopností, aby se dokázal vypořádat se svým přidrzlým společníkem, tajemnou dívkou, psychopatickým tyranem, nadrženými opicemi, halucinogenním ovocem, zákeřnými rebely, nebezpečným terénem, skrytými pastmi a všemi dalšími překážkami, které mu prostředí brazilské džungle staví do cesty.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu.

Bobby / Atentát v Ambassadoru

Bobby / Atentát v Ambassadoru (Bobby, 2006)
  • Český název: Bobby / Atentát v Ambassadoru
  • Originální název: Bobby
  • Rok výroby: 2006
  • Žánr: Drama / Historický
  • Délka: 117 minut (1:57)
  • Režie: Emilio Estevez
  • Hrají: Anthony Hopkins, Lindsay Lohan, Demi Moore, Sharon Stone, Elijah Wood
  • Studio: The Weinstein Company / Bold Films
  • Distribuce v ČR: Blue Sky Film / Stereo & Video
  • Dostupnost v ČR od: 4. 3. 2008

4. června 1968. Senátor Robert F. Kennedy přijíždí do hotelu Ambassador v Los Angeles přednést projev v rámci své kandidatury na prezidenta Spojených států. Ve všech lidech vzbuzuje naději, vzrušení a dojem, že jeho zvolení bude příčinou velkých změn. V následujících dvou dnech však celý svět bude svědkem události, která změní historii a životy mnoha lidí.

Atentát v Ambassadoru není politický film. Není to ani příběh Roberta Kennedyho (ve filmu ho vidíme výhradně ze skutečných archivních záběru). Je to pohled do životů několika lidí, jejichž cesty se na pár hodin protly. Příběh lidí, kteří byli v bezprostřední blízkosti jednoho z největších incidentů 20. století.

Režisér a scenárista Emilio Estevez získal do jednotlivých rolí jedinečné herecké osobnosti. Před kamerou se sešly nejzkušenější hollywoodské hvězdy několika generací: držitelka Oscara Helen Hunt (Lepší už to nebude), držitel Oscara Anthony Hopkins (Mlčení jehňátek), Laurence Fishburne (Matrix 1 – 3), Demi Moore (Neslušný návrh, Striptýz), Sharon Stone (Základní instinkt, Casino), Elijah Wood (trilogie Pán prstenů, Sin City – město hříchu), Lindsay Lohan (Mezi námi děvčaty), Heather Graham (Z pekla, Kurz sebeovládání).

Podrobnosti o distribuci viz Bobby: Blu-ray film jako příloha časopisu Stereo & Video a související články.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu.

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře