Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2011

vydáno 25. 7. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: Angel Heart, Apokalypsa, Barbar Conan, Jsem číslo čtyři, Láska a jiné závislosti, Obřad, Ponorka U-571, Sports Illustrated Swimsuit, Total Recall, Zathura: Vesmírné dobrodružství, Zkus mě rozesmát

Minulý týden si distributoři dali prázdninovou pauzičku a nevyšel jeden jediný film, o to větší nášup nás čeká během týdne třicátého. Na český Blu-ray trh se totiž chystá rovnou jedenáct vysokodefiničních novinek, mezi kterými nechybí ani jarní kinonovinky, ani katalogové tituly, z nichž jsou některé ocejchovány štítkem „klasika“.

Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2011

Nabídku silného pondělí otevírá dlouho odkládaný Barbar Conan, který už se v našem BD obzoru objevil několikrát. Dlouze odkládaný příchod na pulty obchodů by tentokrát vyjít měl a ačkoliv zahraniční recenze obrazovou složku Blučka nikterak neopěvují, fanoušci už jistě nabíhají do kamenných a on-line obchodů. V těch se vedle Conana objeví také romantické drama Láska a jiné závislosti s Jakem Gyllenhaalem a ňadra ukazující Anne Hathaway.

Tuzemské Blu-ray filmy 30. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Film se původně prodával skrze zápletku s viagrou, kolem níž se motá romantická linie, mnohem více je ale o volném vztahu, který se překlene do vážného v tu nejnevhodnější situaci – v okamžiku, kdy postava Anne zjistí, že jí ohrožuje vážná choroba. Film to možná není kdovíjak skvělý a pro Edwarda Zwicka představuje spíš podprůměr, ale kouká se na něj docela dobře – už díky skvělé chemii ústřední dvojice.

Pokud nebudete mít dost ženského poprsí a nemáte na čem procvičovat svou 3D aparaturu, můžete zkusit Sports Illustrated Swimsuit 2011 3D, půlhodinku se spoře oblečenými dívkami, pobíhajícími po prosluněné pláži.

Pondělní nabídku uzavírá ještě rodinná Zathura: Vesmírné dobrodružství, což je taková Jumanji ve vesmíru od režiséra Iron Mana, a výborná sandlerovka Zkus mě rozesmát, ve které Adam Sandler klame přítelkyni falešným manželstvím v rozpadu. Je to výborně nahláškovaná komedie, která sice spěje k prokouknutelnému konci, ale rozhodně pobaví. Jedna z nejlepších komedií tohoto roku.

Středeční nabídka je ještě o něco bohatší. Otevírá jí nepříliš známé Angel Heart, jehož nadpřirozeno pak doplňuje Obřad s Anthonym Hopkinsem. Pouhé tři měsíce po tuzemské kinopremiéře pak na Blu dorazí také fantasy Jsem číslo čtyři, vyprávějící o mladém mimozemšťanovi, který se snaží skrývat v naší společnosti, zatímco ho pronásleduje rasa, která vyhubila celou jeho planetu. Film je to naivně hloupoučký, D.J. Caruso ho ale odrežíroval se ctí a alespoň naservíroval několik parádních akčních sekvencí.

Většinu z vás ale bude pravděpodobně zajímat spíš Ponorka U-571, skvělé drama o honu za Enigmou, a Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem, sci-fi úchylného Paula Verhoevena, které svou zvrhlostí a absurdností dovede vykouzlit úsměv na rtech, i když se vlastně jedná o thriller.

Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2011

To nejlepší ale na konec – na český trh dorazí Blu-ray Coppolovy Apokalypsy, válečné klasiky s Marlonem Brando a Martinem Sheenem, jehož připlutí do vod vysokého rozlišení mimo jiné znamená, že bude snímek vůbec poprvé prezentován na domácích nosičích videa v originálním poměru stran. Magic Box nám navíc udělal radost tím, že se nakonec postaral o dvoudiskové vydání s oběma sestřihy filmu (původně měl výjít pouze Redux). O bonusové výbavě ale zatím informace nemáme, snad se nějaká také najde.

Jako vždy můžete nahlédnout do budoucnosti tuzemské Blu-ray distribuce díky našemu Blu-ray kalendáři.

. . .

BUĎTE V KONTAKTU, sledujte autorovy tipy a postřehy na Google+, HDmag.cz na facebooku a na twitteru

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2011

Vložil Anonym (bez ověření), 26. Červenec 2011 - 1:47

Obrázek uživatele Anonym

Máte už někdo BD Barbar Conan? Rád bych slyšel názory k infu o údajné cenzuře filmu, která se objevila na FilmCity – „Na tomto blu ray disku je uvedena cenzurovaná verze filmu. Z finální bitvy jsou vystřiženy všechny pády koní (násilí na zvířatech). Výsledkem je nenávaznost hudby, scén a nekoukatelnost.“

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2011

Vložil tomasg (bez ověření), 26. Červenec 2011 - 7:56

Obrázek uživatele tomasg

Pry se musi pustit jina verze menu nez anglicky (pro ostatni zeme by to melo byt ok). Ta by mela byt lechce sestrihana. BTW dle www.dvdcompare.net ma UK verze plne ceskou podporu, tak by to chtelo nekde overit nebo proste risknout:)