Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

vydáno 31. 7. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 5 komentářů

Tagy: Blu-ray, film, Jméno růže, Krvavý příliv, Sucker Punch

Jak byl minulý týden na Blu-ray premiéry bohatý, tak je ten nastávající chudý. Neznamená to ale, že by snad hrozila absence zajímavých titulů, právě naopak – z nabídky prvního týdne nového měsíce se bude mezi vysokodefiničními novinkami jen těžko hledat film, který by za pozornost nestál.

Tuzemské Blu-ray filmy 31. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Všechny čtyři novinky dorazí na pulty obchodů ve středu, takže hezky abecedně. Nabídku otevírá Američan s Georgem Clooneym, nepříliš známé drama o nájemném vrahovi, který se po nepovedené zakázce skrývá v italském městečku, kde zároveň přijímá zakázku na výrobu smrtící zbraně pro jistou tajemnou ženu. Film je to velice pomalý a hlavní postavy toho moc nenamluví, takže je docela náročně udržet při jeho sledování pozornost, ale právě tempem a ponurou atmosférou připomíná starší detektivky, jaké už se v dnešním Hollywoodu netočí. Takže směle do něj.

Jako další vychází Jméno růže, kterou se nebojím označit za dnes už klasiku. Filmová adaptace románu Umberta Eca sice není úplně věrná své předloze a příběh značně zjednodušuje, nic to ale nemění na tom, že Annaudův obraz drsného středověku a inkviziční detektivky s Seanem Connerym v hlavní roli funguje ve své filmové verzi naprosto famózně.

Podobně zajímavý je i třetí titul tohoto týdne, akční thriller odehrávající se v nitru válečné ponorky Krvavý příliv. Ten možná není tak intenzivní jako Das Boot nebo Hon na ponorku, nicméně Tony Scott na režijní sesli a Hans Zimmer stojící za soundtrackem jsou dostatečné argumenty k tomu, abyste se na film podívali – když už ho nechcete kupovat, dejte mu šanci alespoň ve videopůjčovně.

Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Nabídku uzavírá letošní novinka, která sice kiny prosvištěla relativně rychle a nestačila vydělat moc veliké peníze, ale na Blučku na sebe i přes to zcela jistě pozornost strhne, jak tomu ostatně s filmy Zacka Snydera bývá (300 i Watchmen jsou mezi stovkou nejprodávanějších BD). Aby ne, Sucker Punch, přestylizovaná fantasy o dívkách, které utíkají do snů nakopávat zadky nepřátelům a sbírat předměty potřebné k útěku z blázince, by mělo na Blučko dorazit nejen v referenční audiovizuální kvalitě, ale také se sakra zajímavou bonusovou výbavou. Má to ale jeden háček – pro PiP komentář a další bonusy si budete muset odskočit do zahraničí.

U nás totiž Sucker Punch vychází pouze s dokumentem o vzniku soundtracku a s animovanými filmy, které byly dostupné už na internetu. Snyderův poslední film možná nebyl kritikou přijat kdovíjak nadšeně, ale když už nic jiného, je extrémně zajímavý a jeho dokumentární výbava by byla nesmírně obohacující, jak tomu bývá -ano, opakuji se – u všech Snyderových filmů. Volba na to, jaký film ostrouhat, opět padla na ten nejnesprávnější titul. Ohromná škoda.

. . .

BUĎTE V KONTAKTU, sledujte autorovy tipy a postřehy na Google+, HDmag.cz na facebooku a na twitteru

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Vložil Dawis (bez ověření), 31. Červenec 2011 - 21:53

Obrázek uživatele Dawis

Nevíte prosím ještě něco o Prodloužené edici Sucker Punche na tuzemském trhu a hlavně jestli bude i režisérský sestřih dabovaný?

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Vložil st39.6, 31. Červenec 2011 - 22:20

Obrázek uživatele st39.6

Zkusim zjistit u distributora, zatim bohuzel nevim – podle tiskovky ani nahledu na prebal se to zjistit neda…

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Vložil zóna (bez ověření), 31. Červenec 2011 - 22:36

Obrázek uživatele zóna

Na mutaci s CZ podporou (je určená pro „východní“ Evropu) je kinoverze. Directorscut je bohužel pouze na mutacích určených pro země na západ od nás.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Vložil Dawis (bez ověření), 31. Červenec 2011 - 22:43

Obrázek uživatele Dawis

Děkuji, byla by škoda, kdyby to s prodlouženou verzí jako tradičně nedopadlo… napadlo mě, že když to takhle vychází rovnou, tak by se to mohlo i nadabovat. Jinak chápu, že jsem jeden z mála koho zde tahle problematika trápí, ale já holt dabing celkem vyznávám :)

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 31. týden 2011

Vložil Dawis (bez ověření), 31. Červenec 2011 - 23:05

Obrázek uživatele Dawis

Omlouvám se, chvíli sem nekontroloval diskusi… no nic, tak to je velká škoda, prodloužená verze je jako obvykle ještě lepší než normální…