Tuzemské Blu-ray filmy - 32. týden 2011

vydáno 8. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Červená Karkulka, film, Něco jako komedie, Správci osudu, Ztraceni na moři

Týden se s týdnem sešel, a tak nadešel čas na preview vysokodefiničních novinek nadcházejících sedmi dní. Těšit se můžeme na pět titulů, které tentokrát uspokojí spíš trochu romantičtější duše. Ale nebojte, dojde i na trochu té akce.

Tuzemské Blu-ray filmy 32. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Prvním filmem tohoto týdne je Něco jako komedie se Zachem Galifianakisem, tedy s hvězdou Pařby ve Vegas a Pařby v Bangkoku. Český distribuční název tentokrát docela vystihuje nádech filmu, při jehož sledování si člověk po většinu času není jistý, jestli se ho tvůrci snaží rozesmát, nebo jim jde o slzy. Vypráví o mladíkovi, který se rozhodne nastoupit do blázince, protože má sebevražedné sklony. V nemocničním zařízení pak potkává nečekané charaktery, kterým se povede, v čem zklamali i rodiče – určit směr, jakým by se mladík v životě měl vydat.

Možná to zní jako prázdné řeči z distribučních materiálů, ale přesně takový film Něco jako komedie je. Skoro nemluvné drama, které operuje s tragikomedickými postavičkami a s ponurou atmosférou všedního blázince. Příjemné osvěžení je už samotný fakt, že tu Galifianakis nevypadá na rozdíl od svých předešlých rolí jako naprostý idiot, což je vzhledem k tomu, že hraje blázna, poněkud humorné.

Tuzemské Blu-ray filmy - 32. týden 2011

Další film, který se tento týden pokusí získat pozornost vašich citlivých zraků, jsou Správci osudu, něco mezi sci-fi, romantikou a thrillerem. Film vypráví i úspěšném politikovi, který jednoho dne navzdory předem napsanému osudu narazí na ženu, se kterou se nikdy setkat neměl. Spolu se pak pokusí bojovat proti jakýmsi Správcům osudu. Film se prodával jako akční hit, mnohem víc se ale jedná o romantickou sci-fi, která potěší nepředvídatelnou zápletkou a překvapivou chemií ústředního dua.

TIP: Nahlédněte do budoucnosti české distribuce v našem Blu-ray kalendáři!

O dva dny později vychází Červená Karkulka Catherine Hardwicke, režisérky teenagerského hitu Twilight. Je jasné, že se Hardwicke snažila především využít úspěchu svého předešlého režijního počinu, ostatně proto moderní verze grimmovské pohádky sází místo pohádkového vlka na moderního vlkodlaka. Stojí nová Karkulka za těch pár stovek? Podle nás ne.7

Dalším dílkem HD skládačky tohoto týdne bude po měsíci se vracející Blu-ray edice, která tentokrát nabídne film Ztraceni na moři, televizní thriller, kterému se snad brzy koukneme na zoubek, jak to ostatně děláme se všema Blučkama za dvě kilča.

Na konec si necháváme neznámý dokumentární snímek z české produkce, na který asi v běžných obchodech nenarazíte … Poseidon: Podzemní labyrint se dá za 290Kč sehnat například tady a za ty peníze nabídne přibližně tři čtvrtě hodiny dokumentárních záběrů z adršpašsko-teplických skal. O titulu se pokusíme zjistit další podrobnosti.

. . .

BUĎTE V KONTAKTU, sledujte autorovy tipy a postřehy na Google+, HDmag.cz na facebooku a na twitteru

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře