Tuzemské Blu-ray filmy - 36. týden 2011

vydáno 5. 9. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: 3D, Ben Hur, Blu-ray, Blu-ray 3D, BluRayEdice.cz, film, Hory mají oči, Nezvratný osud, Rio, Shrek

Připravte si peněženky, tenhle týden bude tuzemská Blu-ray scéna praskat ve švech. Na trh totiž dorazí rovnou čtrnáct filmových titulů, což je množství, ze kterého si zákonitě musí vybrat úplně každý. A hlavně je to jedna pecka vedle druhé!

Tuzemské Blu-ray filmy - 36. týden 2011

Hned v pondělí se na pulty obchodů a trafik vrací Blu-ray edice s Tak trochu jinou love story, prvním filmem BD-E po hodně dlouhé době, který se nezabývá ztrátou syna (tentokrát dojde na ztrátu jiného rodinného příslušníka). Jako vždy za dvě stovky. Většinu našich čtenářů ale bude zajímat především středeční nabídka.

Tuzemské Blu-ray filmy 36. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

Tu totiž otevírá historická klasika Ben Hur, která to na Blučko dotáhla po náročné restauraci v 8k. Jinými slovy: lepší už to nebude. Jsou to právě spektákly jako Ben Hur, při jejichž sledování člověk děkuje Bohu za vynález vysokého rozlišení. U nás film klasicky vychází v mírně ošizené edici, pokud budete chtít i třetí placku plnou bonusových materiálů, zkuste se obrátit třeba na německý Amazon – tamní třídiskovka (stejně jako v Polsku) vychází s českou jazykovou podporou.

Deník malého poseroutky 2 bude zřejmě zajímat jen ty nejmenší a jelikož ti HDmag pravděpodobně nečtou, skočíme rovnou k Hory mají oči. Extrémně zdařilý remake hororové klasiky v roce 2006 natočil Alexandre Aja, francouzský režisér, který se do ničeho jiného než do hororů nepouští (Zrcadla, Piraňa 3D, Noc s nabroušenou břitvou). Jeho Hory mají oči je hodně intenzivní podívaná, která rozhodně není pro slabší povahy. Až vás budou odvážet s infarktem, neříkejte, že jsme vás nevarovali.

Hororovou nabídku tohoto týdne mírně rozmělňuje teenage komedie John Tucker musí zemřít a přehlížený thriller Neříkej ani slovo s Michaelem Douglasem v hlavní roli. O přísun adrenalinu se ale bát nemusíte, souběžně s kinopremiérou pátého dílu totiž na Blučko dorazí první tři Nezvratné osudy, v nichž umírají kvanta teenagerů těmi nejabsurdnějšími způsoby jen proto, že se jim na chvíli podařilo utéct smrti. Na pátý díl si mimochodem do kina klidně zaskočte, je překvapivě zábavný, 3D efekt v něm funguje naprosto výborně a smrti jednotlivých postav jsou k popukání. Pětka se nebere tak vážně jako předchozí díly a to jí prospívá.

Tuzemské Blu-ray filmy - 36. týden 2011

Ostatní Blu-ray premiéry tohoto týdne už budou dělat radost především dětem, tentokrát se jim ale na zoubek podíváme. Vedle pejsků v Osmi statečných to do vysokého rozlišení dotáhnou také pestrobarevní ptáci – hlavním hrdinou letního hitu Rio, který v zahraničí trhal Blu-ray rekordy, je modrý Blu. Blu stejně jako Blu-ray neumí létat, tedy pokud s ním nehodíte do vzduchu. A bude ve 3D.

Ale hlavně se na Blučku (na discích, ne na ptákovi) objeví první tři díly Shreka. Ty sice vyšly už dříve, ale pouze jako součást kolekce všech čtyři filmů, samostatně jsou dostupné teprve až teď. Takže si konečně můžete koupit výbornou jedničku a směle ignorovat zbytek. První díl mimochodem pro Blu-ray prezentaci také prošel remasteringem – jedná se sice o digitální animák, jeho valná část se ale kolorovala až na analogových kopiích, takže museli borci z Dreamworks Animation na moderní prezentaci deset let staré jedničky pořádně zapracovat.

To je z tohoto týdne všechno, nemyslete si ale, že si vaše peněženka odpočine, příští týden totiž bude ještě větší – dorazí Občan Kane, Piráti z Karibiku a především: Star Wars!

A ještě jedna zprávička: minulý týden jsme sice slibovali, že se konečně objeví dlouho odkládaná Apokalypsa, Magic Box jí ale opět odložil. Tentokrát (asi pro jistotu) až na říjen …

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 36. týden 2011

Vložil legion (bez ověření), 5. Září 2011 - 18:10

Obrázek uživatele legion

S tou Apokalypsou už mě neskutečně pruděj, zrovna největší adept na koupi a oni mi ho furt oddalují :(. Láká mě mimo jiné ještě Tenkrát v Americe, tak snad se ten převod na BD povedl…