Tuzemské Blu-ray filmy - 42. týden 2011

vydáno 17. 10. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 3D, Blu-ray, Blu-ray 3D, Fimfárum, Highlander, Machete, Nevinnost, Noc je ještě mladá, Noční můra z Elm Street, Rambo, Svítání, The Doors, Základní instinkt

Tuzemské Blu-ray filmy 42. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

Ani v nadcházejícím týdnu se sběratelé Blu-ray nemusejí strachovat o slabou filmovou nabídku. Na tuzemský trh se totiž během jednoho jediného dne chystá dorazit rovnou dvanáct edicí, které přinesou dohromady neuvěřitelných jednadvacet filmů. Mezi nimi přitom budou české novinky, akční a hororová klasika, i katalogové hity.

Začneme nabídkou českých novinek. Na Blu-ray totiž tento týden dorazí pohádka Fimfárum do třetice všeho dobrého, jedno z prvních ryze českých Bluček, které nabídne film ve všech reprodukovatelných rozměrech – a samozřejmě ve vysokém rozlišení. Vedle něj se na pultech obchodů objeví další dílo tvůrčí dvojice Jan Hřebejk – Petr Jarchovský, drama Nevinnost, vyprávějící o úspěšném lékaři, který čelí obvinění z pedofílie.

Na vážnější notě můžete zůstat naladěni také s Barneyho ženami s Paulem Giamattim nebo se Základním instinktem, erotickým detektivním thrillerem, který proslavil rozkrok Sharon Stone a potvrdil zvrácenou úchylnost holandského režiséra Paula Verhoevena. Jedna z klasik, která na tuzemském trhu hodně dlouho chyběla – podobně jako ve stejný den vycházející Doors, drama o stejnojmenné legendární hudební skupině.

Tuzemské Blu-ray filmy - 42. týden 2011

Pokud si chcete raději oddechnout, zkuste letošní novinku Noc je ještě mladá, nepříliš vtipnou komedii o tom, jak může jedna dívka a jedna prokalená noc změnit člověku život. Film je z trochu nepochopitelného důvodu zasazen v osmdesátých letech a chybí mu odvázanost podobných žánrových kolegů, ale jako jednohubka je docela fajn. A pokud jste na trochu zvrhlejší zábavu, zkuste se obrátit na borce, kterému říkají Machete.

Grindhousový krvák o mexickém bijci, který kosí nepřítele s mačetou v ruce, je podobně zábavný jako trailer, ve kterém se před lety představil v „mezičase“ mezi Tarantinovým Autem zabiják a Rodriguezovou Planetou Teror.

Tuzemské Blu-ray filmy - 42. týden 2011

U akce už zůstaneme, MagicBox totiž připomíná nedávný příchod všech starších dílů Ramba kolekcí všech čtyř filmů. A aby toho nebylo málo, na tuzemskou Blu-ray scénu zaútočí také legendární Highlander a Noční můra z Elm Street, která vyjde jak samostatně (pouze nejnovější verze) nebo v kolekci, ve které najdete vedle několika hodin bonusových materiálů i všech sedm dílů série.

Nabídku uzavře Svítání, upírské sci-fi, které si rozhodně nepleťte se Stmíváním. Film s Ethanem Hawkem na rozdíl od něj není úplně tupý a nabízí velice zajímavou alternativu klasických upírských hororů. Možná trochu zapáchá béčkem, ale je to velice podařený film.

Výhled na novinky příštích týdnů najdete v našem Blu-ray kalendáři

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře