Tuzemské Blu-ray filmy - 45. týden 2011

vydáno 6. 11. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 3D, Blu-ray, Blu-ray 3D, Bridesmaids, Cesta, Harry Potter, Harry Potter a Relikvie smrti, Přízraky, The Frighteners, The Road, Ženy sobě

Tuzemské Blu-ray filmy 45. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

Blu-ray čeká další ohromně silný týden, statisíce čekajících fanoušků totiž hodlají Warneři uspokojit Blučkem závěrečného dílu potterovské ságy, který i na tuzemský trh dorazí v několika různých edicích včetně té nejočekávanější, sdružující všechny díly kouzelnických dobrodružství.

druhou částí Harryho Pottera se na tuzemský Blu-ray trh vrací také část první, avšak pouze ve 3D. To bylo děláno dodatečně pro prezentaci v domácích kinech, stereokonverzi pro kina klasická totiž Warneři nestihli. Konvertovaná je samozřejmě i druhá část, která u nás vychází buď v klasické 2D edici, nebo ve 3D edici s Blu-ray i Blu-ray 3D. A aby kouzelníka s jizvou na čele nebylo málo, vychází také kolekce všech osmi filmů. Na Blučko Pottera jsme mimochodem nedávno lákali HD trailerem.

Pokud není Harry Potter váš šálek kávy, zkuste se s Viggem „Aragornem“ Mortensenem vydat na postapokalyptickou Cestu. Pomalý thriller, který téměř postrádá děj, sice nemusí sednout každému, ale rozhodně je to velice silná komorní podívaná.

Tuzemské Blu-ray filmy - 45. týden 2011

Z trochu opačného konce to bere režisér Pána prstenů Peter Jackson, jehož Přízraků jsme se nakonec přece jen dočkali. Na Blučku čekejte horor, který se nebojí trochu ztřeštěného humoru, a jako vždy skvělého Michaela J. Foxe.

Aby toho odlehčení nebylo málo, chystají se na nás také Bridesmaids aneb Ženy sobě. Překvapivě zdařilá, i když bohužel často dost fekální komedie vypráví o nepovedených přípravách svatby a o ztrátě ideálů. Ačkoliv jí vévodí spíš charakterové karikatury, než opravdové postavy, se kterými by člověk soucítil, pobavíte se u ní.

Výhled na celý Blu-listopad najdete klasicky v našem BD kalendáři.

P.S.: V souvislosti s Harrym Potterem připomínáme moratorium: Pokud chcete nákup série o kouzelníkovi s jizvou na čele odložit, raději tak nedělejte. Warneři totiž překvapili zprávou o tom, že na všech osm dílů Harryho Pottera na Blu-ray i DVD uvalí koncem roku (konkrétně 29. prosince) moratorium. Samozřejmě je otázkou, jak dlouho jim to vydrží, každopádně po vyprodání zásob pak Potter nebude na nosičích domácí zábavy dostupný. Moratorium bude platné na dobu neurčitou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře