Unikly detaily údajně prvního UHD Blu-ray přehrávače od Oppo

vydáno 29. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: Oppo UDP-203, UHD Blu-ray přehrávač, Ultra HD

Čínská společnost Oppo o svém prvním UHD Blu-ray dosud žádné detaily nezveřejnila, reportér Chris Heinonen z Reference Home Theater však na svém Twitteru sdílel jeho fotografie, název a odhadované datum vydání.

Prvními značkami, které představily vlastní UHD Blu-ray přehrávač, byly Samsung a Panasonic. Ostatní se tehdy – bylo to počátkem letošního roku – rozhodli nějakou dobu počkat. V polovině září se svým prvním UHD Blu-ray pochlubila japonská Sony a vypadá to, že další značky na sebe nenechají dlouho čekat.

Oppo se svým UHD Blu-ray přehrávačem dosud oficiálně nevyrukovalo, evidentně jej však na veletrhu Cedia Expo ukázalo vybraným novinářům. Chris Heinonen, reportér Reference Home Theater, který si zařízení osahal, tvrdí, že ponese název UDP-203 a bude se prodávat za 499 USD (něco mezi 12 a 13 tisíci korunami), což je dost agresivně stanovená cenovka.

Z fotografií je patrný klasický design Oppo. Uprostřed předního panelu se nachází displej – nejspíše OLED – na zadním panelu pak vidíme 2 HDMI výstupy (jeden pro audio, druhý pro video), 1 HDMI vstup, 7.1kanálové analogové výstupy, 2 USB 3.0 porty, optické a koaxiální konektory pro audio, RS-232C rozhraní a ethernetový port. K výbavě údajně patří i 5GHz Wi-Fi.

Přehrávač samozřejmě odpovídá UHD Blu-ray standardům, což znamená, že podporuje 4K Ultra HD rozlišení, HDR a širokou barevnou škálu (až do Rec.2020). Novinka bude podporovat HDR10, ale evidentně nikoliv Dolby Vision.

Přehrávač Oppo UDP-203 by se na trhu měl objevit ještě letos, ačkoliv ještě přesně nevíme, v jakých zemích by se měl prodávat.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře