Už skoro 600 zařízení má certifikaci na DVB-T2

vydáno 12. 1. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: certifikát, České Radiokomunikace, digitální vysílání, DVB-T2 ověřeno

České Radiokomunikace (ČRa) na základě svých testů udělily certifikaci „DVB-T2“ ověřeno již 600 modelům televizí a set-top boxů dostupným v prodejní síti.

K těmto zařízením patří jak televizory s integrovaným tunerem, tak samostatné set-top boxy, jež z televize nekompatibilní a nepoužitelné učiní opět funkční stroj. ČRa uvádějí, že certifikaci získaly již takřka všechny významné značky na našem trhu.

V současnosti je již možné si zakoupit televizi s označením „DVB-T2 oveřeno“ od zhruba 3 500 Kč. Tolik dáte za TV s 24palcovou úhlopříčkou displeje.

Certifikace „DVB-T2 ověřeno“ má velký vliv na rozhodování lidí, zda si televizor koupí či nikoliv. ČRa to potvrdili samotní prodejci. Společnost hodnocení uděluje poté, co ověří, že je konkrétní model připraven na novou generaci pozemního vysílání DVB-T2 s kodekem HEVC. Všechny otestované přijímače naleznete na webu www.dvbt2overeno.cz.

Průzkum ČRa ukázal, že lidé se nejčastěji dívají po televizorech od zhruba 10 tisíc korun, které disponují úhlopříčkou obrazovky od 101 do 128 cm.

Zdroj: TZ České Radiokomunikace

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře