Viasat History prozradí, jak počasí tvořilo dějiny

vydáno 23. 12. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: dokument, Jak počasí tvořilo historii, seriál, Viasat History

Na kanálu Viasat History bude možné zhlédnout dokumentární seriál nazvaný Jak počasí tvořilo historii, které mimo jiné ukáže vliv počasí na vývoj Země.

Vědci tvrdí, že stáří planety Země je čtyři miliardy let. Ať už jste zastánci evoluce či nikoliv, je jisté, že za dobu, co je svět světem, se jím proháněly vichřice, trápily jej kruté zimy, vražedná horka a sucha či vlny tsunami a všechny tyto klimatické jevy měly vliv na jeho další vývoj.

V prvním díle se diváci dozvědí něco o vývoji jádra Země, jejího povrchu a také atmosféry a vlivy na formování těchto entit i horských masivů, jezer či oceánských hlubin. Dokumentární seriál se dotkne také možností, které lidstvo čekají v budoucnosti kvůli klimatickým změnám.

Dnes už je téměř jisté, že klima ovlivňuje i člověk, byť se vedou spory o tom, do jaké míry. Tímto tématem se zabývá právě druhý díl seriálu, který ukáze, jak ovlivňuje počasí v různých částech světa lidská činnost.

Dvoudílný dokument Jak počasí tvořilo historii bude divákům Viasat History k dispozici o víkendu 26. a 27. prosince, a to v obou případech ve čtyři odpoledne.

Zdroj: TZ Viasat

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře