Vlajkový LG V40 ThinQ „vytunily“ známé hi-fi značky

vydáno 8. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Android, hi-fi, LG V40 ThinQ, Meridian Audio, smartphone, spolupráce

Společnost LG už v prosinci 2017 oznámila partnerství s firmou Meridian Audio. Ta už od té doby „vytunila“ několik jejích soundbarů a bezdrátových reproduktorů.

Bylo tedy jen otázkou času, než se Meridian pustí i do smartphonu. A to ne hned tak ledajakého. LG V40 ThinQ je totiž nová vlajková loď korejského výrobce.

V40 je vybaven 6,4palcovým FullVision Quad HD OLED displejem s rozlišením 3 120×1 440 pixelů. Poháněn je čipsetem Qualcomm Snapdragon 845, doplněným o 6 GB operační paměti RAM a buďto 64 nebo 128GB úložiště.

Stejně jako jeho předchůdce – LG G7 ThinQ – je V40 vybaven 32bitovým Hi-Fi Quad DAC (digitálně-analogovým převodníkem) a reproduktorem Boombox Speaker. Ten podle tvrzení LG nabízí v porovnání s konvenčními reproduktory pro smartphony dvojitou dávku basů tím, že vnitřní prostor telefonu využívá jako skříň reproduktoru, tedy jako ozvučnici.

Navíc – podle LG: „Pokud LG V40 ThinQ umístíte na pevný podklad nebo dutou krabici, pak zařízení funguje jako basový reproduktor a zesiluje basy ještě více.“ Zajímavé. V40 kromě toho disponuje také prostorovým zvukem DTS:X 3D Surround Sound.

Kromě vylepšení v oblasti zvuku je velkou novinkou u V40 ThinQ integrace hned pěti různých snímačů fotoaparátu, z nichž tři využívá zadní foťák: 16MP širokoúhlý, 12MP standardní a 12MP teleobjektiv. Přední fotoaparát pak disponuje 5MP širokoúhlým a 8MP standardním snímačem.

LG zároveň tvrdí, že velikost pixelů u hlavního snímače zadního fotoaparátu je asi o 40 procent lepší než u snímače zakomponovaného v LG V30.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře