Wolverine odhalí na Blu-ray své počátky

vydáno 3. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, BD-Live, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MPEG-4 AVC, Wolverine, X-Men, X-Men 2, X-Men Origins: Wolverine, X-Men: Poslední vzdor

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Filmovou sérii X-Men máme rádi a na Blu-ray se po všech stránkách velmi vydařila, viz naše recenze X-Men, X-Men 2 a X-Men: Poslední vzdor. Trilogie se letos v dubnu rozrostla o prequel, pojednávající o začátku kariéry asi nejoblíbenějšího z mutantů – Logana alias Wolverina.

S filmem X-Men Origins: Wolverine (FDb.cz) se pojí jeden z největších „průserů“, ke kterému ve filmové branži poslední dobou došlo. Měsíc před celosvětovou premiérou totiž unikla na internet (kam také jinam…) takzvaná workprint verze v DVD, tedy v podstatě hotový film, jen bez „drobností“ typu triky, konečný sestřih, zvukové efekty a finální hudba. Tento polotovar si stáhlo obrovské množství lidí a velká část z nich usoudila, že tohle už podruhé v kině vidět nemusí, i kdyby měla být finální verze o sto procent lepší. Finanční úspěch snímku ale nic z toho příliš neohrozilo.

Blu-ray vydání teď připravuje studio Fox a je zajímavé, že tentokrát asi začne od našeho evropského regionu. Známá už jsou totiž data vydání pro Velkou Británii (19. října) a Francii (29. října), zatímco edice pro region A (USA, Kanada) zatím ještě ohlášena nebyla. Technické podrobnosti ještě nebyly upřesněny, spekuluje se například o dvoudiskovém vydání, počítat každopádně můžeme s obvyklým standardem studia Fox – MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem.

Bonusy bude tvořit dvojice audiokomentářů, dokumenty The Roots of Wolverine, Wolverine Unleashed: The Complete Origins, The Thrill of the Chase: The Helicopter Sequence a Pre-Visualizing Wolverine, představení všech mutantů jednotky Team X, interaktivní kvíz a BD-Live funkcionalita IMDB Feature (jsme zvědaví, o co půjde).

Studio Fox svá Blu-ray vydání bez výjimky regionálně kóduje; je tedy dobře, že máme naši evropskou edici už potvrzenou, jiné nás totiž nemusí zajímat. Je možné, že se na některé z mutací pro region B objeví i česká jazyková podpora.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Film je dějově zasazen na samý počátek ságy o známých mutantech X-Menech. Hugh Jackman se vrací v roli, která z něj udělala filmovou hvězdu; v roli Logana neboli nelítostného mutanta Wolverina obdařeného zázračnou schopností regenerace a také adamantiovými drápy na rukou.

Zatímco tři předchozí filmy byly zasazeny do nepříliš vzdálené budoucnosti, hlavní část nového příběhu se odehrává v 70. letech minulého století. Děj se vrací ke počátkům Wolverinovy hrdinské kariéry i tragickým událostem jeho života, z nichž jej nejvíce poznamená smrt osudové lásky Kayle Silverfox. Její smrt způsobí Wolverinovo zapletení se s tajným vládním vojenským programem Weapon X. S projektem, jenž mu navždy zcela změní život.

Pod velením Williama Strykera (Danny Huston) je zformována tajná vojenská jednotka Team X, složená výhradně z mutantů. Jedním z nich je také Victor Creed alias Sabretooth (Liev Schreiber), nezkrotná bytost s neuvěřitelnou sílou, s nímž musí Wolverine svést svůj nejtěžší souboj.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře