Z iPhonu teď můžete udělat dálkové ovládání pro Apple TV

vydáno 2. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: aplikace, Apple TV, iPhone, Siri

Apple vydal počátkem srpna aplikaci pro iPhone, díky níž můžete svůj telefon přetvořit na dálkový ovladač pro Apple TV. Je otázkou, proč už ho to nenapadlo dřív.

Aplikace je komplexní (ačkoliv méně pohodlnou) náhradou za dálkové ovládání, které bylo přibalené ke každé černé krabičce Apple TV druhé, třetí a čtvrté generace. Umožňuje ovládání Apple TV dotykovými gesty; používání klávesnice iPhonu k vepisování e-mailových adres, hesel či jiného textu; přehrávání, pozastavení či převinutí v čase oběma směry aktuálního videa nebo písně; a majitelé Apple TV nejnovější generace mohou navíc požádat Siri, aby jim našla něco, co mohou sledovat (což už považujeme za vrchol pohodlnosti).

Bohužel nemůžete používat Siri k ovládání samotné Apple TV – ovládání hlasem lze aktivovat jen tehdy, když stisknete a držíte tlačítko mikrofonu přímo v samotné aplikaci, podobně jako na původním dálkovém ovládání. Dále ještě nemůžete sledovat obsah z Apple TV přímo na iPhonu, ale vzhledem k tomu, že víceméně jakákoliv aplikace s obsahem pro Apple TV je k dispozici i ve verzi pro mobilní zařízení Applu, nemělo by se jednat o nějakou vážnou komplikaci.

Aplikaci, která byla výrobcem slíbena už loni, si můžete stáhnout na iTunes.

Zdroj: The Verge

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře