Značka TV Sharp se vrací do Evropy, vyrobí ji Slováci

vydáno 4. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 2017, IFA 2016, licence, Sharp, Slovensko, tv, UMC

Slovenská UMC si nechala licencovat značku Sharp pro televizory své výroby. Od 1. čtvrtletí příštího roku tak začne nabízet 50 modelů v úhlopříčkách od 24“ do 75“.

Japonská společnost Sharp byla kdysi v předních liniích televizního trhu, ale dostala se do problémů. Nedávno ji koupil tchajvanský Foxconn, ale než se tak stalo, prodala práva na používání své značky pro televizory v Evropě slovenské UMC. Ve Spojených státech byla tato práva prodána čínské Hisense (která zase nedávno koupila předního amerického výrobce televizí Vizio).

Na veletrhu IFA 2016 UMC oznámila, že počátkem roku 2017 přijde na trh s 50 novými modely televizí, z nichž 19 (od série 6 nahoru) bude disponovat Ultra HD rozlišením. Série 5 bude mít rozlišení Full HD. A všechny modely od úhlopříčky 32“ budou obsahovat integrované reproduktory značky Harman Kardon.

Vlajkový model ponese označení CUF8772 a kromě Ultra HD rozlišení přichází i s podporou technologie HDR.

Ačkoliv byl Sharp jednou z první firem, která podepsala smlouvu s Googlem, že bude své televizory vybavovat platformou Android TV, k vydání žádného modelu na systému americké společnosti v Evropě před prodejem práv na Slovensko nikdy nedošlo. A vypadá to, že Android TV nebudou mít ani modely od UMC. Namísto toho poběží na „Aquos Net+.“

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře