Disney vyměňuje prokleté piráty z Karibiku

vydáno 26. 12. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, Disney, film, Pirates of the Caribbean, Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, Piráti z Karibiku, Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

Už několik měsíců je známo, že Blu-ray vydání megahitu Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly trpí „kosmetickým“ problémem: některé scény jsou oproti DVD a všem ostatním verzím na výšku špatně oříznuty. Studio Disney teď všem postiženým nabízí výměnu disku za nové opravené vydání.

Nutno podotknout že těch, kterým tento špatný výškový ořez opravdu vadí, asi nebude většina. Blu-ray s prvním dílem pirátské trilogie totiž vyšlo už letos v květnu, ale až do konce srpna trvalo, než si obrazového problému někdo všimnul! Navíc to byli lidé z diskusního fóra AVS Forum, které je prolezlé špičkovými odborníky na audio a video. Některým „normálním“ divákům možná zůstane chyba v obrazovém ořezu jejich oblíbeného filmu utajena navždy.

Přesto studio Disney zřídilo pro Ameriku a Kanadu speciální servisní linku 1–800–723–4763 (resp. 1–888–877–2843) a reklamace je možné zasílat také na e-mail disneyinfo@disneyhelp.com. O podobné akci pro Evropu není nic známo, je ale možné, že evropské (region B) vydání špatným ořezem netrpí. Také není jasné, jestli budou vyměněny i všechny disky, které jsou aktuálně v prodeji.

V galerii si můžete sami porovnat DVD a Blu-ray verzi filmu. Rozdíly mezi nimi jistě jsou, ale kdo si jich všimne za plné akce na televizní obrazovce, ten musí mít oči opravdu jako rys a navíc znát celý film nazpaměť z předchozích vydání. Klobouk dolů!

Prokletí Černé perly - 1 - DVD Prokletí Černé perly - 1 - Blu-ray Prokletí Černé perly - 2 - DVD Prokletí Černé perly - 2 - Blu-ray
Prokletí Černé perly - 3 - DVD Prokletí Černé perly - 3 - Blu-ray
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Disney vyměňuje prokleté piráty z Karibiku

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Prosinec 2007 - 10:51

Obrázek uživatele Anonym

sorry, ale pokud si nekdo ani nevsimne ze maji v rade scen herci „urezane“ hlavy tak je pro takoveho divaka BD stejne jen „hazeni perel svinim“ :-)))

Re: Disney vyměňuje prokleté piráty z Karibiku

Vložil d.f.h, 28. Prosinec 2007 - 13:14

Obrázek uživatele d.f.h

To ano :-). Nicméně podobný problém mělo před pár lety i DVD vydání Back to the Future a abych řekl pravdu, kdybych si o tom nepřečetl, tak jsem si toho opravdu nevšimnul…

http://www.angelfire.com/film/bttf2/

Filmy prostě většinou nemám tolik nakoukané.