IFA 2010: Nová vize digitální budoucnosti Samsung

vydáno 2. 9. 2010 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 2View, CMOS, E10, fotoaparát, Full HD, HMX-E10, HMX-T10, IFA 2010, LCD, OIS, PL90, Samsung, Schneider-KREUZNACH, Slanted Lens, Smart Auto, ST500, ST600, Swivel Lens, T10, USB, videokamera

Samsung logo

Frontální útok na trh podle Samsung: nové inovativní modely fotoaparátů a videokamer.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd, světový leader v oblasti technologií pro digitální média, dnes představila své nejnovější ambiciózní inovace v oblasti produktů digitálního zpracování obrazu, které podpoří cíl společnosti stát se do roku 2012 jedním ze tří nejvýznamnějších hráčů na trhu.

Nejnovější nabídka produktů naplňuje vizi společnosti Samsung, kterou je propojení spotřebitelů s každým důležitým momentem jejich života prostřednictvím technologií digitálního zpracování obrazu.

Primární oblastí inovací byly kompaktní digitální fotoaparáty Samsung se dvěma displeji, jako například nedávno uvedený model ST600, který dává uživatelům možnost fotografovat i z pozice před objektivem. Technologie 2View je oblastí trhu, ve které dnes Samsung již od loňského uvedení průkopnického modelu ST500 skutečně dominuje.

Inspirací pro tuto technologii je jedinečné porozumění skutečným potřebám a přáním uživatelů digitálních fotoaparátů a schopnost společnosti Samsung poskytnout nejlepší technologie, které umějí tato přání naplnit.

Digitální fotoaparát Samsung ST600 2View

Samsung také vystavuje svoji novou videokameru T10 s plným HD rozlišením, která bude uvedena na trh v průběhu veletrhu. Full HD T10 nabízí průkopnický objektiv Slanted Lens se sklonem 20°, díky kterému mohou uživatelé pořizovat svá videa a fotografie bez bolesti zápěstí a únavy, se kterou se při používání videokamery často setkáváme.

Díky svým malým rozměrům a jasnému 2,7palcovému LCD displeji přináší T10 také elegantní a cenově dostupnou mobilitu, umožňující nahrávat a upravovat obrazový materiál přímo na cestách. Samsung také předvádí uživatelům, jak sdílet prchavé okamžiky i pomocí dalších produktů pro digitální zpracování obrazu, jako jsou nové modely E10 a PL90, vybavené inovativními funkcemi připojení.

SangJin Park, president divize Digital Imaging při Samsung Electronics, poznamenal:

„Žít chytře a tvořivě, ať jste doma nebo na cestách. To je důležitou součástí života současných zákazníků i vize, kterou společnost Samsung nabízí svým zákazníkům. Kamera nebo fotoaparát jsou zařízení se silným emočním potenciálem, které umožňují uživatelům při vytváření, zachycování a sdílení snímků kontakt s důležitými momenty jejich života. Fotoaparáty a kamery spojují lidi. Zajímá nás, jak a kde chtějí lidé využívat fotografii a video ve svém každodenním životě, a tyto úvahy se promítají do všech nových produktových řad a inovativních technologií, které jsme připravili pro tento rok. A všechny budou k vidění na výstavě IFA 2010.“

Videokamera Samsung HMX-T10

Dvoudisplejové modely 2View – exkluzivní nabídka Samsung

Nově uvedený model ST600 nabízí revoluční technologii předního LCD displeje s úhlopříčkou 1,8 palce, který umožňuje uživatelům zachytit skvělé momenty nejen z pozice za objektivem, ale také před ním. 14megapixelový snímač tohoto fotoaparátu je zárukou dokonale ostrých a čistých snímků.

Další předností je možnost vyvolat klíčové funkce jednoduchým nakloněním nebo gestem ruky a zjednodušit tak správu snímků. Model ST600 je nabízen ve stylových barvách (zlaté a černé) a štíhlé a elegantně kompaktní pouzdro s kovovým povrchem propůjčuje tomuto fotoaparátu živý vzhled moderního přístroje, se kterým uživatelé vyniknou z řady.

Nová řada 2View je také vybavena vysoce kvalitními objektivy Schneider KREUZNACH s podporou optické a digitální stabilizace obrazu pro dokonale ostré snímky.

Kapesní videokamera Samsung HMX-E10

Fotoaparát Samsung ST600 kombinuje výkonný širokoúhlý objektiv o ohniskové vzdálenosti 27 mm s pětinásobným optickým zoomem, je vybaven inovativními funkcemi, včetně technologie rozpoznání scény, která analyzuje barvu, jas, pohyb a subjekty a na základě těchto informací vybere odpovídající scénický režim, zaručující uživateli pokaždé vysokou kvalitu snímku.

Videokamery s dokonalou HD kvalitou obrazu

HMX-T10 v sobě jakožto model příští generace kompaktních digitálních videokamer ukrývá inovativní technologii point-and-shoot pro okamžité snímání v plném HD rozlišení.

Průkopnická videokamera HMX-T10 s inovativním objektivem Slanted Lens se sklonem 20 stupňů umožní uživatelům ovládat kameru způsobem, který předchází únavě zápěstí. Díky snadnému ovládání tak mohou uživatelé prakticky v jakýchkoli podmínkách zachytit mimořádné momenty s jistotou vysoké kvality snímaného a zaznamenávaného obrazu.

Záznam ještě více usnadňuje dotykový displej LCD s úhlopříčkou 2,7 palce a schopnost natáčet videozáznam a současně fotografovat statické snímky s rozlišením 4,7 megapixelu.

HMX-T10 je také vybavena vyspělým BSI (Back Side Illuminated) CMOS snímačem s dvojnásobnou citlivostí oproti běžným CMOS snímačům a optickou stabilizací obrazu (OIS), takže žádný z pořízených záběrů nebude rozmazaný. Tyto inovativní funkce výrazně snižují zkreslení obrazu a poskytují čisté videonahrávky a fotografie v prakticky jakýchkoli světelných podmínkách.

Videokamera HMX-E10 je vybavena otočným objektivem Swivel Lens s úhlem natáčení 270 stupňů, který umožňuje uživatelům snímání prakticky z jakéhokoli úhlu.

Kamera je dále vybavena zabudovaným USB portem, který umožňuje přímé připojení kamery k libovolnému počítači bez dodatečného příslušenství v podobě speciálních USB kabelů, takže se mohou uživatelé kdykoli a kdekoli podělit o zaznamenané důležité momenty.

USB připojení lze také použít k dobíjení baterie na cestách. Dokonalý dojem podtrhuje srdce videokamery E10: CMOS snímač o velikosti 1/3,2 palce, umožňující nahrávat působivá videa v plném HD rozlišení.

Fotoaparát Samsung PL90 s vestavěným USB konektorem

Je čas podělit se o zážitky – dobře připojený zákazník

Fotoaparát Samsung PL90 je příkladem nepřetržitého úsilí společnosti Samsung přinášet do světa digitálního zpracování obrazu nové technologie a umožnit zákazníkům v každém momentě spojení s jejich blízkými.

Digitální fotoaparát Samsung PL90 s rozlišením 12,2 megapixelu, vybavený vestavěným USB konektorem, umožňujícím uživatelům zachytit snímky a připojit se k počítači přímo na cestách, bez potřeby dodatečných šňůr nebo kabelů.

Díky USB konektoru mohou uživatelé snadno a rychle sdílet zaznamenaný obsah s rodinou a přáteli, s podporou užitečných funkcí plug-and-play, včetně programu Intelli-studio s automatickou instalací a instantním přístupem k jakémukoli počítači.

Mezi inovativní funkce PL90 patří také nová technologie Samsung Smart Auto, která uživatelům umožní pořízení dokonalých snímků prakticky v jakýchkoli podmínkách.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře