IFA 2013 pod vládou Samsungu a nových 4K televizí

vydáno 6. 9. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: 4K, IFA, IFA 2013, lcd tv, OLED, televize, televizory, UHD, UHDTV, ultraHD

Letošní veletrh IFA nabízí v Berlíně od dnešního dne všem svým návštěvníkům spoustu technologických zázraků, velká oznámení byla však novinářům prezentována i v předchozích dvou dnech. A velký dojem za sebou zanechala společnost Samsung, která představila jak velmi působivý UltraHD OLED zobrazovač či nový 98palcový přírůstek do S9 rodiny, tak úplně první zahnutý 4K televizor na světě.

Zahnutý 4K televizor Samsung

Ten Samsung nabídne ve dvou velikostech – 65 a 55 palců, přičemž se předpokládá (ale není oficiálně potvrzeno), že televize nebudou využívat OLED technologii, ale pojedou – podobně jako u Sony – „pouze“ na LED LCD.

I zahnutá 4K novinka pokračuje v designovém stylu ostatních letos oznámených modelů. To znamená, že je přístroj zasazen v rámu, v němž budou z důvodu placatosti zobrazovače umístěné reproduktory.

Samsung 4K OLED

Podobně málo (vlastně ještě méně) se ví o výše zmíněném 4K OLED modelu, který Samsung na IFA rovněž představil. Jedná se totiž pouze o prototyp, avšak firma počítá, že se dříve či později podívá i do obchodů a bude k mání pro běžného smrtelníka, jenž by měl být podle zpravodajů z místa činu naprosto unešen barvami a kontrastem, které 55 palců velká televize předvádí.

Výrazně dříve bychom se měli dočkat nového UHD přírůstku do S9 série, ohledně které Samsung již dříve oznámil modely o velikostech jako 85, 95 a 110 palců. Solidní monstra, k nimž nově přibyl model o velikosti 98 palců. Jako u ostatních modelů i tento má letošní trendy rám s integrovanými reproduktory a i tentokrát rám umožňuje, aby se dala televize vertikálně polohovat.

Samsung S9 4K 98palcový model

O cenách a bližších specifikacích jednotlivých modelů budeme samozřejmě informovat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: IFA 2013 pod vládou Samsungu a nových 4K televizí

Vložil Petr (bez ověření), 6. Září 2013 - 14:52

Obrázek uživatele Petr

Ceny budou enormní, to už je teď jasné.. :D

Re: IFA 2013 pod vládou Samsungu a nových 4K televizí

Vložil Psema (bez ověření), 6. Září 2013 - 15:56

Obrázek uživatele Psema

Nepochybně. Ale u UHDček s „menší“ úhlopříčkou už šli třeba u Sony na 4 tisíce dolarů, takže je fajn, že to do dvou let klesne na buyer-friendly level. :)