Kocour v botách (mini recenze Blu-ray)

vydáno 7. 6. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy | 2 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Kocour v botách, Puss in Boots, recenze

Kocour v botách (Puss in Boots, 2011) (Blu-ray)

Kocour v botách se po třech filmech vedle užvaněného osla a otráveného Shreka konečně osamostatnil a vydal se na výpravu za mystickými fazolemi, které mu mají dopomoci k zisku nevyčíslitelně cenných zlatých vajec. Kvalitativně se však od posledních dvou dílů s nabručeným zlobrem příliš nevzdálil a zůstal zakotvený v bezpečném, neurážejícím průměru.

Průměru, jemuž se celkem bez problémů daří parodovat dobrodružství kalifornského osvoboditele Zorra, poctít několik mexických odrhovaček a předvést hned několik parádních akčních scén. Jenže to je zhruba všechno, protože v příběhu o ztraceném kamarádství, jedné nedobytné kočičí dámě a zradách na každém kroku, vlastně není o co stát. Vše je od první minuty dokonale předvídatelné a tudíž ne moc zábavné, záporácká dvojice je vyloženě mdlá a jakmile se déle než pět minut nebojuje, případně nepadne nějaká hláška, začnete přemýšlet, co kromě vyprání prádla a uvaření večeře musíte ještě udělat.

Kocour v Botách (Puss in Boots, 2011) Kocour v Botách (Puss in Boots, 2011) Kocour v Botách (Puss in Boots, 2011) Kocour v Botách (Puss in Boots, 2011)

TIP: Další FullHD screenshoty v PNG a podrobné technické informace o obrazu a zvuku najdete na našem samostatném Blu-ray profilu filmu

Příběh, kombinující hned několik pohádek dohromady, navíc nedrží moc pohromadě a působí spíš jako pelmel náhodně vybraných zdrojů hozených do mixéru, než jako promyšlený propletenec pohádkových motivů jako tomu bylo právě u prvního dílu Shreka. A použitá animace už dávno naráží na strop svých možností. Ačkoli tedy Kocour na zabavení dětí ještě stačí, žádný zázrak (který byl ke všemu nesmyslně nominovaný na Oscara) raději nečekejte.

Technické provedení

Animáky vypadají na Blu-ray skoro vždy dobře a i Kocour v botách se povedl. Ač je animace citelně zastaralá (lidské postavy jsou vážně odpudivé), v HD si díky skvělému kontrastu a ostrosti přesto užijete hromadu detailů (kočičí srst, oblečení, ale i zaprášené ulice), podpořených ze zálohy výborným podáním barev. Žádné zaváhání nenajdete ani v případě černé. Prostě další reprezentativní animák na Blu.

Což platí i pro zvuk (anglické Dolby TrueHD 7.1), který září především během akce a hudebních čísel, kdy naplno poznáte dynamiku soundtracku i zvukových efektů. Čisté a vyvážené dialogy jsou samozřejmostí, stejně jako u animáků tradičně povedený český dabing (Dolby Digital 5.1).

Bonusy

  • Kocour v botách: Tři ďáblíci (13m:05s, HD, Dolby TrueHD 7.1, CZ titulky)
  • Jak vycvičit draka: Velkolepá dračí show (HD)
  • Animátorská dílna (Picture-in-Picture audiokomentář, HD, CZ titulky)
  • Zajímavosti o filmu (Trivia Track)
  • Dokonalé dvojice: Hlasy hrdinů (09m:21s, HD, CZ titulky)
  • Vystřižené scény (07m:27s, HD, CZ titulky)
  • Od kotěte ke kocourovi (12m:01s, HD, CZ titulky)
  • Taneční souboj (05m:01s, HD, CZ titulky)
  • Kleptomanka Čiči (03m:42s, HD, CZ titulky)
  • Čiči znovu útočí – hra s hledáním rozdílů (HD)
  • Ukázky: Madagaskar 3, Kocour v botách – hra
  • Svět DreamWorks Animation (promo k dalším filmům od DreamWorks v HD)

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: Kocour v botách (mini recenze Blu-ray)

Vložil Anonym (bez ověření), 8. Červen 2012 - 12:49

Obrázek uživatele Anonym

tak blurayko s tymto filmom som si kupil asi pred mesiacom s tym ze som film pred tym nevidel a vobec som nebol sklamany aj vdaka skvelym bonusom (napr. dokument ako Banderas sa vzil pri dabovani do roli kocura-Zorra). A dej ikde je skor pre deti zabavi, dokonca pri niektorich scenach aj zasmial. Pre mna zatial najlepsi animak tohro roka na BR!

Re: Kocour v botách (mini recenze Blu-ray)

Vložil poolio (bez ověření), 13. Červen 2012 - 7:42

Obrázek uživatele poolio

BR koupeno v akci Electroworldu za 249,– Ačkoliv mě ten film vůbec nelákal, vzal sem ho a vůbec toho nelituju… příběh mě naopak přijde hodně povedený a zpracování je vůbec perfektní. A že je předvídatelný? kdyť je to pohádka tak proč ne?! 75% a s chutí se na něj ještě párkrát podívám