Nové AV Receivery Pioneer: již v červnu

vydáno 14. 5. 2013 | autor Lukáš Erben | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio, Z domova | 2 komentáře

Tagy: 4K, HD, HDMI, Pioneer, Pioneer VSX, receiver, receivery, upscale, VSX-1023, VSX-323, VSX-423, VSX-528, VSX-828, VSX-923

Pioneer nedávno představil letošní řadu svých AV Receiverů pro Evropský trh. Bohatá výbava a atraktivní ceny naznačují, že již potřetí usiluje o ocenění EISA.

Nestává se, aby AV receiver stejného výrobce a stejné třídy získal ocenění Evropský AV receiver roku dvakrát po sobě. Pioneeru se to v posledních dvou letech přesto podařilo. Nejspíš si tak kompenzuje svůj ústup ze slávy v oblasti plazmových televizorů (Kuro představovaly absolutní špičku, ale již několik let patří minulosti).

Pioneer VSX-923

Ocenění VSX-921 a VSX-922 ale bylo pochopitelné. Za cenu 500 EUR (u nás se prodávaly za 11–13 tisíc) nabízely oba modely výtečnou výbavu zahrnující síťové funkce, airplay, DLNA, přehrávání FLAC HD (to fungovalo bezchybně ale až u modelu VSX-922) a solidní zvuk střední třídy – ten exceloval zejména v režimech domácího kina, díky výtečné kalibraci MCACC. Třešničkou na dortu pak je aplikace pro ovládání receiveru, která zejména na iPadu v době uvedení VSX-921 představovala naprostou špičku. Síťové funkce a Airplay už dnes ale najdete u řady výrobců i v poměrně levných AVR, bylo tedy jasné, že Pioneer bude muset nasadit pro letošní rok těžší kalibr.

Nové modely ponesou označení VSX-323, VSX-423, VSX-528, VSX-828, VSX-923 a VSX-1023. Novinky ve vyšších třídách LX prozatím ohlášeny nebyly. Výbava by měla vypadat následovně:

Všechny receivery budou vybaveny HDMI 1.4 vstupy/výstupem a podporou 4K/UltraHD pass-through (tedy průchodu obrazového signálu s rozlišením 4K) a USB vstupem s podporou iPhone, iPod a iPad (včetně rozhraní Lightning). Modely 323, 423 a 528 jsou vybaveny pětikanálovými zesilovači, vyšší jsou pak sedmikanálové a od modelu 923 podporují dva subwoofery. Nejvyšší modely VSX-923 a 1123 jsou navíc vybaveny druhým HDMI výstupem, který funguje jako obrazová zóna 2. Je tedy možné na něm zobrazit stejný signál jako na výstupu prvním, nebo signál z jiného zdroje. Vedle průchozího signálu Ultra HD zvládají také převzorkování nižších rozlišení na 4K.

Pioneer VSX

Počínaje modelem VSX-528 podporují nové modely Pioneeru síťové funkce (DLNA 1.5, vTuner, Airplay apod) a ovládání pomocí ControlApp na iPhonu či iPadu a zařízeních s Androidem, rozhraní HTC connect pro streamování hudby z mobilních telefonů HTC a podporu MHL 2.0 (mobile high definition link) na čelním panelu pro připojení obrazového výstupu z mobilních zařízení. Pro vyšší modely VSX-923 a 1123 bude k dispozici též nová verze špičkové aplikace iControlAV2013.

Rozšířena bude i podpora přehrávaných audio formátů z USB či sítě. Od modelu VSX-528 výše budou podporovány vedle tradičních MP3 a FLAC také Apple lossless a AIFF, včetně přehrávání bez mezer mezi skladbami (gapless), nejvyšší model VSX-1123 navíc nabídne přehrávání souborů ve formátu DSD (format, který používá SACD) z USB portu.

Nové modely AV Receiverů Pioneer budou dostupné od června, pokusíme se získat některý z lépe vybavených modelů (923, 1123) na recenzi. Do té doby zůstává naším favoritem v nabídce výrobce výtečný VSX-922.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Nové AV Receivery Pioneer: již v červnu

Vložil atlass (bez ověření), 14. Květen 2013 - 14:36

Obrázek uživatele atlass

S Pioneerom som sam velmi spokojny, kedisi som vlastnil skvely VSX-AX5Ai-S a DVD prehravac 757 Ai a hralo to spickovo. Traz mam novsi o triedu nizsi model s bluray prehravacom som s nim velmy spokojny. Ale zial nepodoruje HD zvukove rormaty, takze je na case sa obzriet po nahrade. A vyzera to tak ze nove modely by mohli splnit moje naroky.

Re: Nové AV Receivery Pioneer: již v červnu

Vložil djxtacy (bez ověření), 15. Květen 2013 - 11:31

Obrázek uživatele djxtacy

Pioneer VSX-922 mám od letošního ledna a jsem maximálně spokojený :-) Byl to upgrade zvuku domácího kina, kdy jsem přešel ze Sony. Tento Pioneer receiver jsem doplnil sestavou repro HECO Victa Prime 702 a můžu rozhodně doporučit :)))