Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

vydáno 20. 6. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy | 8 komentářů

Tagy: Blu-ray, Friends, Přátelé

Joey, Chandler, Monica, Rachel, Ross a Phoebe. Partička kamarádů, která se uprostřed New Yorku snaží řešit práci, vztahy a život obecně, vydržela na televizních obrazovkách dlouhých deset let a ani na moment neztratila nic ze svých kvalit. I proto je dnes zacementovaná mezi legendami domácí zábavy.

Je svým způsobem na facku, že když už jsme se před lety po nekonečném čekání dočkali fanoušky vytouženého DVD releasu, dostali jsme za nekřesťanské peníze (tehdy přes 1000 korun na sezónu) obrazově podprůměrné disky, na něž se kvůli všudypřítomné kompresi v podstatě nedalo koukat. (Sám jsem začal a skončil první sérií, kterou jsem naštěstí dostal zdarma.)

Friends

Nyní bychom se ale mohli dočkat nápravy, neboť studio Warner Bros. po delší odmlce oznámilo, že se Přátelé ke 13. listopadu doopravdy dočkají očekávaného vydání všech sezón na Blu-ray. V remasterovaném 1080p, v novém poměru obrazu 16:9 a samozřejmě i s haldou bonusových materiálů. Těch by mělo být okolo 20 hodin, přičemž většina bude transportovaná z předchozích DVDček (viz. výpis na konci článku), dojde však i na úplně nová ohlédnutí a rozhovory, která by se měla v rámci stopáže přiblížit až ke třem hodinám. Solidní nášup, jenž navíc doplní i 32 stran dlouhý průvodce seriálem a podle všeho také sběratelské balení, z něhož si fandové načůrají radostí do textilu.

Bohužel je ale vysoce nepravděpodobné, že se Přátel v HD dočkáme i u nás. Situace na trhu je totiž i přes mírné zlepšení komunikace mezi diváky, obchodníky a distribucí stále zoufalá a DVD rozhodně nešla (ať už kvůli nedočkavcům, kteří sáhli po jiných zdrojích, nebo nekvalitě edic) na odbyt tak, jak si mnozí představovali. A lokalizovat kvůli pár stovkám zájemců přes 200 epizod (nejen titulky, ale i původním dabingem, jenž stál u zrodu průtahů původního DVD vydání) si na spořící režim fungující Magic Box lajsne jen těžko.

Anglicky hovořícím tím pádem nezbyde nic jiného, než se ohlédnout v zahraničí (cena se bude na americkém Amazonu pohybovat okolo 5 000 korun). A vyznavači dabingu se budou muset spokojit s vysíláním na Nově, kde Přátelé aktuálně řádí právě v oné remasterované verzi, o které tamní PR oddělení s úsměvným sebevědomím tvrdí, že vypadá téměř jako by byla natočená v nativním HD. Kdo by to byl u seriálu, jenž se ještě natáčel na analog (a tudíž v HD je), čekal, že? Novácká kopie je každopádně v SDčku i v rámci HD vysílání.

Friends

Po pár zhlédnutých dílech lze konstatovat, že pokud by byl stejný přepis i na Blu-ray, půjde o změnu jednoznačně k lepšímu. Přátelé sice nevypadají kdovíjak zázračně a kvalita mezi epizodami očividně kolísá (s dalšími sériemi by se však měla jen zlepšovat), nicméně oproti předchozím releasům jde jednoznačně o pokrok v rámci stovek procent.

Co vy na to? Šli jste do DVD, nebo jste čekali na Blu-ray? Vyplatí se pro vás podobná investice? Máte už podobně dlouhý seriál doma? A chtěli byste vůbec českou lokalizaci, když se v ní v důsledku překladu ztrácí část humoru?

Bonusy z předchozích vydání na DVD (17 hodin):

  • Friends Around the World: Explores the Friends phenomenon around the globe
  • On Location in London: Cross the Atlantic for a whirlwind English visit with Friends
  • The One That Goes Behind the Scenes: The full hour-long Discovery Channel Documentary
  • Behind the Style: The Look of Friends: Costume Designer Debra McGuire, Hair Stylist Jonathan Hanousek, and Makeup Artist Robin Siegel offer an inside look at Friends fashion, hair and makeup over the years
  • The Flaming Lips Phoebe Battles the Pink Robots music video featuring Lisa Kudrow and directed by Kevin S. Bright
  • Friends Final Thoughts: The cast and producers reflect during their final days at work and after series production ends
  • Never-before-seen uncut version of Smelly Cat
  • Matt LeBlanc Joey Joey music video
  • Commentaries From 31 Episodes
  • Friends of Friends video guestbook
  • Gag reels from multiple seasons

a spousta dalších

Nové materiály exkluzivně na Blu-ray:

  • True Friends: Documentaries: Retrospective documentaries with new interviews looking at the influential 10 years of the show and how it changed the cultural landscape of the 90’s and first half of the new millennium
  • Friends From the Start: Learn how the show was created and the challenges of finding the perfect cast and capturing “lightening in a bottle”
  • When Friends Become Family: Enter the Writers Room and hear about the inspiration and development of some of the most iconic episodes and favorite moments from various seasons
  • Legacy of Friends: Learn why the show had to come to an end, its influence on pop culture, and the legacy that it left behind
  • The Original Producer’s Cut for ‚The One Where Rachel Tells Ross‘: ‘The One Where Rachel Tells Ross’ is re-assembled back to its original form. An introduction by Kevin Bright will set up the episode and explain why it was ultimately edited before air.
  • The Original Script for ‘The One Where Rachel Tells Ross’
  • Friends On The Tonight Show with Jay Leno (2005)
  • Friends Visit The Ellen DeGeneres Show (2004)
  • The Ones With More Friends: The original extended broadcast episodes
  • The One with the Never-Before-Seen Gags: Originally for the cast and crew, this never-before-seen gag reel has all the laughs that were too funny to include on the DVD
  • The Rembrandts – „I'll Be There For You“: Official music video featuring the cast of Friends
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil gramo (bez ověření), 20. Červen 2012 - 17:13

Obrázek uživatele gramo

Je jenom otázka času, než nějaký dobrodinec vyseká dabing z TV vysílání na Nově, upraví a připlácne k BD ripu, takže kdo si potrpí na dabing, není bez naděje.

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil Anonym (bez ověření), 20. Červen 2012 - 17:50

Obrázek uživatele Anonym

tak to je moj najblubenejsi serial, a keby to unas vyslo a este k tomu so slovenskym dabingom (ktori sa mi paci ovela viac ako cesky alebo madarsky) tak by som to na bluray kupil, uz len tie bonusy musia stat zato. Ale som si vedomi toho ze slovensky dabing je pre tento titul na BR aj DVD sci-fi

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil Sherco (bez ověření), 20. Červen 2012 - 19:04

Obrázek uživatele Sherco

Super seriál! Uvítal bych samozřejmě dabing ale ani titulky by nevadily.V originále to nejspíš bohužel půjde mimo mě. Ale jinak skvělá zpráva, třeba se časem dočkáme i my co vládneme pouze jedním „světovým“ jazykem :-)

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil BranoZ (bez ověření), 21. Červen 2012 - 9:03

Obrázek uživatele BranoZ

Márne som roky čakal na DVD so slovenským dabingom a vidím, že sa ani pri Blu-ray nedočkám. A keďže ide o starší seriál, pochybujem, že si dá niekto tú námahu a prilepí slovenský dabing na BRRip. Škoda.

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil Miro (bez ověření), 21. Červen 2012 - 20:28

Obrázek uživatele Miro

Podľa mňa by sa nejaký nadšenec našiel ktorý by sa do toho pustil, ale je fakt, že zvukové stopy nie sú najkvalitnejšie, nevadí mi ani tak ten obligátny „kúpeľnový“ dabing ako to že sú veľmi tiché a keď pozerám na noťase nové HDTV ripy s týmto zvukom, tak vo VLC na 400% a 100% hlasitosti v riadnom nastavení to ledva počujem, chcelo by to kompletne nanovo nahrať všetky diely v novom a lepšom zvukovom kabátiku, ale to by Markíza musela odznova reprízovať

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil BranoZ (bez ověření), 25. Červen 2012 - 21:34

Obrázek uživatele BranoZ

Ešte by ma zaujímalo, ako je to s tým formátom 16:9. Neviem, ako to teraz kde reprízujú, je teraz viac vidieť obraz po stranách, alebo len orezali z pôvodného 4:3 pás zhora a zdola? Porovnával to niekto?

Re: Přátelé dorazí na Blu-ray už v listopadu

Vložil Anonym (bez ověření), 26. Červen 2012 - 0:31

Obrázek uživatele Anonym

Na jednej stránke kde sa tieto nové širokouhlé ripy dajú stiahnuť, to chalan dal porovnať a jedna sa naozaj o pravé 16:9, takže podľa mňa sa tak seriál musel natáčať, to potom keď aj 16:9 je výrez z údajne originálneho 4:3, tak to musel byť naozaj veľký záber…

dawac. wystapienie.

Vložil Brensnancar (bez ověření), 7. Listopad 2018 - 2:12

Obrázek uživatele Brensnancar

Acai Berry Health Benefits – Try An Noni Fruit Free Trial And Very Impressed! #2 – Acai Berry Detox. BBB rating S. The related company is FWM Laboratories, Inc. Possess 2693 complaints against them, most professionals have not been resolved by group.

Immunity – Before we describe the immunity boosting capabilities of your Acai Berry, we should take a design at what ORAC. ORAC is a stride of lots of damage caused into the body by free radicals. The acai berry colon cleanse fruit has 3800 ORAC anti-oxidants. Its ORAC values are actually greater than spinach and broccoli combined together. High ORAC values help the fruit fight free radicals better.

Colon decontamination can be ended in a large amount ways, but not all methods are safe and actual modes. Several methods in lieu of the best and actual results are usually straightforward. Daily contingent in the colon decontamination supplements are surprising final. Colon is part of the wither all with the body, and books. These wastes are supplied by well being and mind into family.

In South America, acai berries benefits benefits have been known for centuries. Tribes used its antibacterial properties to fight infections, it's antiseptic properties to heal cuts and scrapes. They consume it in considerable amounts through the wine they make from that will.

If you are researching for the weight loss supplement you need to have to acai berries where to buy supplement. This is because if you buy this supplement you but not only can loss your weight naturally nevertheless, you could doing it without regarding energy has acai berry supplement is the highest quality energy booster to a person energetic lethal head-on collisions ..

You must ensure that any the product your buy is no extract and also freeze dried, so that the fruit come in its full potency. Most of the products you will discover are just extracts and also they contain other ingredients that may decrease the strength of a supplement as diet product. One ingredient to beware of is guarana, which cuts down the effectiveness of acai super berry.

Acai contains antioxidants, fiber, protein, amino acids, healthy omega fats, and anthocyanins. For greatest results when buy acai and other superfoods, create them pure and organic. The items should be individually researched and tested within the seller's establishment. All superfoods are excellent for supplementing proper diet, it's tough diet that is lacking in important nutrient substances. Means positivity . buy superfoods, you gain numerous and invaluable advantages to your body's overall health and fitness. Achieve longer life, maintain ideal weight, and fight disease with them! They are the way ahead for healthy food items.

I know many of yourself will say „I just don't have time to eat healthily, junk food is way too convenient“ or „my life's so hectic, I'm lucky to get food within – a healthy food“. I hope seeing those statement on the web will all of them clear for they are; excuses and justifications to cover up the real problem. The limiting issue is different everyone. Once you address it you can move on and, suddenly, your justifications look as ridiculous due to the fact ones I have written about. Then you can finally make something happen. [url=http://bg.abcmedecine.com/eyelashes/]http://bg.abcmedecine.com/eyelashes/[/url]