Samsung rozšiřuje rodinu Full HD videokamer uvedením série H

vydáno 11. 1. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Full HD, H.264, HD Time Lapse, HDMI, HMX-H100, HMX-H104, HMX-H105, HMX-H106, Samsung, Schneider Kreuznach Varioplan HD, SD, SDHC, SSD, videokamera

Samsung logo

Nová videokamera HMX-H106 je první kamerou na světě s vestavěným SSD diskem o kapacitě 64 GB.

Společnost Samsung Electronics America, Inc. představila na veletrhu CES 2009 v americkém Las Vegas čtyři nové digitální videokamery řady H, podporující Full HD rozlišení – HMX-H106, HMX-H105, HMX-H104 a HMX-H100. Nová série H nabízí uživatelům vysoký výkon, video ve Full HD rozlišení, kvalitní objektiv Schneider Kreuznach Varioplan HD s optickou stabilizací obrazu a špičkový design. Nejdůležitější novinkou je však použití interního SSD disku, který poskytuje interní paměťovou kapacitu.

Videokamera HMX-H106 s podporou Full HD rozlišení, která je novou vlajkovou lodí společnosti Samsung, je první videokamerou na světě se zabudovaným interním SSD diskem o kapacitě 64 GB. Špičková SSD technologie společnosti Samsung použitá v této digitální videokameře nabízí spotřebitelům ve srovnání s tradičními pevnými disky (HDD) výkonnější a odolnější interní paměť.

SSD technologie společnosti Samsung je ve srovnání s HDD lehčí a kompaktnější, SSD disk je při provozu tišší, generuje méně tepla a neobsahuje také žádné pohyblivé součásti, což významně snižuje celkovou spotřebu energie a zvyšuje spolehlivost přístroje. Vzhledem k tomu, že SSD technologie nepoužívá žádné pohyblivé součásti, je toto řešení také trvanlivější a odolnější vůči nárazům a vibracím, které mohou mít výrazný negativní vliv na funkci digitálních videokamer s pevnými disky.

HD videokamera Samsung HMX-H106

Kromě toho je SSD technologie společnosti Samsung ve srovnání s HDD celkově rychlejší, má rychlejší start a vyznačuje se také větší rychlosti čtení a zápisu, což jsou vlastnosti, které jsou potřebné pro ukládání velkého množství dat vytvářených při záznamu ve Full HD rozlišení. Při aktivním čtení a zápisu dat má SSD technologie společnosti Samsung ve srovnání s HDD diskem se srovnatelnými parametry přibližně osminovou spotřebu energie (odhad při datovém toku 3 GB/s a při srovnání s 2,5" HDD diskem s 5400 RPM).

Videokamery HMX-H105 a HMX-H104 jsou vybaveny SSD diskem o kapacitě 32 GB, resp. 16 GB a podobně jako HMX-H106 také umožňují spotřebitelům další rozšíření paměťové kapacity prostřednictvím paměťových karet typu SD/SDHC. Model HMX-H100 není vybaven interním SSD diskem a je u něho nutné použít paměťovou kartu typu SD/SDHC.

Nové digitální videokamery série H s Full HD rozlišením také používají kompresi H.264, což umožňuje významně prodloužit celkovou dobu záznamu. Při použití Full HD rozlišení a režimu záznamu v nejvyšší kvalitě mohou uživatelé přímo do kamery nahrát až tři hodiny záznamu u modelu HMX-H104 s interní pamětí 16 GB, šest hodin u HMX-H105 s interní pamětí 32 GB a nepřekonatelných dvanáct hodin záznamu u HMX-H106 s interní pamětí 64 GB.

HD videokamera Samsung HMX-H104

Záznam vysoce kvalitního obrazu začíná u objektivu, který bývá jednoznačně považován za jednu z nejdůležitějších součástí videokamery. Přesná optika je základním předpokladem pro vytvoření kvalitního a inspirativního videozáznamu a videokamery Samsung série H tuto skutečnost plně respektují a používají světoznámě proslulou optiku společnosti Schneider.

Objektivy Schneider Kreuznach Varioplan HD, kterými jsou tyto videokamery vybaveny, nabízejí desetinásobný optický zoom a spolupracují s novým optickým stabilizátorem obrazu společnosti Samsung, který napomáhá eliminovat rozmazání obrazu způsobené vibracemi a třesem rukou.

Objektiv Schneider také nabízí široký zorný úhel s ohniskovou vzdálenosti 37 mm. Na rozdíl od jiných videokamer, které typicky nabízejí zorný úhel v rozsahu 40–50 mm, umožňují širokoúhlé objektivy Schneider série H s ohniskovou vzdáleností 37 mm uživatelům v jednom záběru zachytit více, a videokamera je tak ideální pro záběry, na kterých figurují velké skupiny lidí, například při setkáních s rodinou nebo přáteli, pro natáčení úchvatných záběrů zachycujících krajinu nebo i pro zachycení celkové atmosféry na sportovních akcích.

HD videokamera Samsung HMX-H100

Osvědčené objektivy Schneider umožňují vytvořit neobyčejně čistý a ostrý videozáznam s přesným podáním barev. HDMI konektory, kterými jsou modely série H vybaveny, umožňují spotřebitelům pořízené videonahrávky bezproblémově přehrát na televizi s vysokým rozlišením bez nutnosti používat speciální dokovací stanice.

Videokamery série H jsou také vybaveny zabudovaným fotografickým bleskem, a spotřebitelé je tak mohou používat nejen k záznamu videonahrávek ve vysokém rozlišení, ale také k pořizování digitálních fotografií v rozlišení 4,7 megapixelů.

Videokamery jsou také vybaveny režimem časosběrného záznamu v HD rozlišení, tzv. HD Time Lapse, který spotřebitelům poskytuje další možnosti, jak experimentovat s vlastní kreativitou. Při natáčení v režimu Time Lapse zaznamenává kamera jednotlivé snímky videosekvence v intervalu nastaveném uživatelem, který se může pohybovat v rozmezí hodnot 1, 3, 5, 10, 15, nebo 30 sekund, přičemž každý takto pořízený snímek tvoří jedno políčko vytvářeného videozáznamu.

Všechny modely budou v ČR v prodeji od dubna 2009.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře