Sony HES-V1000: obří centrum domácí zábavy

vydáno 17. 9. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, BRAVIA Theatre Sync, CEDIA 2007, changer, DLNA, HDMI, HES-V1000, i.LINK, Sony, x-Pict Story HD, x-ScrapBook

Sony HES-V1000 - pohled shora

Na nedávném veletrhu CEDIA 2007 představila společnost Sony svoje velkoryse pojaté centrum domácí zábavy HES-V1000. Ve velmi sexy vypadajícím zrcadlově černém sloupu o rozměrech 31×80×40 cm se kromě půlterabajtového pevného disku skrývá především měnič na 200 CD, DVD nebo Blu-ray disků.

Jeho zásobník pojme 196 klasických (12 cm) CD/DVD/BD a 4 malé (8cm) DVD/BD. To znamená, že se do přístroje vejde například celá současná nabídka Blu-ray filmů společnosti Sony a ještě zbyde dost místa pro ostatní. Použitá mechanika navíc dokáže na DVD a Blu-ray i zapisovat, což kromě právě HES-V100 dokáží z portfolia Sony už jen některé notebooky VAIO. Na disky lze takto zapsat například prezentaci rodinných fotografií, uložených na pevném disku (viz dále).

Sony HES-V1000 - dálkové ovládání

Na pevný disk se podle potřeby vejde až 137 hodin videa, 40000 hudebních skladeb nebo 20000 fotografií (orientační údaje). Protože zařízení splňuje specifikace standardu DLNA (Digital Living Network Alliance), dokáže veškerý obsah streamovat přes vestavěný ethernet nebo wi-fi (modul za příplatek) ve čtyřech nezávislých proudech až na deset klientských DLNA zařízení, které mohou být rozmístěné například po bytě nebo celé budově.

Pokud je systém připojen k internetu, lze takto samozřejmě nejen stahovat a instalovat nový firmware, ale také přistupovat k internetovým bonusům komerčních CD, DVD a Blu-ray disků, které jsou právě přítomny v měniči.

Pro snadné vytváření fotoprezentací pouhým dálkovým ovladačem jsou připraveny dvě nové utility, x-Pict Story HD a x-ScrapBook.

  • x-Pict Story HD disponuje technologií pro rozeznávání tváří, díky které dokáže lépe synchronizovat přechody fotografií s doprovodnou hudbou
  • x-ScrapBook automaticky seřadí sérii fotografií do časové osy, po které se pak dá velmi svížně pohybovat

Takto vytvořené prezentace lze pomocí vestavěné mechaniky zapsat na DVD nebo Blu-ray.

Vstupních a výstupních rozhraní je k dispozici dostatek: S-video, kompozitní video, vstup pro HDV/DV (i.LINK), HDMI, BRAVIA Theatre Sync, dále komponentní, optický, koaxiální a analogový výstup, sloty pro karty Memory Stick, Secure Digital, CompactFlash a xD-Picture Card. Rozlišení výstupu je samozřejmě plných 1080p.

Nejdůležitější informace pro případné zájemce přijde samozřejmě až nakonec – toto centrum domácí zábavy, které se jistě stane ozdobou každého obývacího pokoje, přijde na americký trh v říjnu a jeho cena má být $3500. Když se to vezme kolem a kolem, není to zas tak mnoho…

Sony HES-V1000 - pohled zepředu
Sony HES-V1000
Sony HES-V1000 - pohled zezadu
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony HES-V1000: obří centrum domácí zábavy

Vložil Mach4 (bez ověření), 16. Listopad 2007 - 14:50

Obrázek uživatele Mach4

to ale pořád není to pravé ořechové pravé HTPC najdete tady http://www.mach4.cz