Vetřelec - Výroční edice á la Nostromo: Povedená kolekce hlavně pro "nováčky"

vydáno 9. 12. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova

Tagy: Alien, Alien Anthology: Nostromo edition, Blu-ray, film, Vetřelec

Vetřelčích edic vyšlo v posledních letech tolik, že se distributor ani nemůže divit, když si z neustálého přísunu xenomorfů děláme čas od času legraci. Pravdou ovšem je, že každá vydaná edice měla něco do sebe. Po vajíčku sáhli sběratelé. Po Prometheus kolekci zase ti, kteří chtěli mít všechny filmy pohromadě i s novým vesmírným opusem Ridleyho Scotta. Steelbooky byly pro fanoušky jednotlivých filmů, kteří rádi hezčí balení než amaray. A nejnovější Nostromo edice k 35. výročí je pro ty, kteří chtějí za málo peněz hodně muziky zabalené v něčem, co nebude na poličce vypadat jako nerdí orgie.

Papírový box upomínající na design legendární vesmírné bárky Nostromo působí designově nenápadně. Bílý povrch, jemně vytlačený papír s o něco větší gramáží než klasická čtvrtka, cudně rozdělený na dvě poloviny v podobě vstupních dveří. Zkrátka nic, co by narušilo běžně vypadající filmotéku. Obzvlášť když box není o moc větší než typická amaray krabička.

Vetřelec J-Card kolekci obepíná a tím ji drží pohromadě.

Po rozbalení na vás spolu s filmy čeká pevně vložená (stále však snadno vyndatelná) dárková nakládačka. V obálce z vysokogramážového papíru najdete nákresy zesnulého designéra H.R. Gigera, hned vedle je barevně ilustrovaný několikastránkový komiks a pokud máte rádi plakáty, potěší i zmenšené verze (rozměr A3) ke všem čtyřem dílům série. U těch zamrzí jen klasický problém podobných edic, že je papír přeložený, což při případném zarámování, nebo běžném vyvěšení na stěně nevypadá úplně elegantně.

Posledním kouskem v balení je pak digipack se samotnými filmy. Stejně jako u zahraničních verzí vajíčka Foxové vsadili na jednoduchý digipack s plastovými držáky, které jsou poskládané na sobě, přičemž celek obklopují papírové boky. Nic skvělého, ale ani nic hrozného.

Disky samotné jsou přitom očividně stejné jako u předchozích edic. Včetně potisků. To se ale všeobecně čekalo. Jde přece o re-release určený hlavně pro nové nakupující, kteří s předchozími edicemi buď zaváhali, anebo se jim úplně nelíbili.

Vetřelec Papírový box nemá kdovíjak vysokou gramáž. Šetrné zacházení je tedy na místě.

Vetřelec Systém otevírání rozšoupnutím na dvě poloviny je stejný jako u nedávné Cerebro kolekce X-Menů.

Vetřelec Materiály drží v krabici pevně. Vyndat se však dají snadno.

Vetřelec Barevně ilustrovaný komiks potěší…

Vetřelec Vetřelec Stejně jako kvalitně zpracované zmenšené plakáty ke všem čtyřem filmům v kolekci.

Vetřelec Vetřelec Vetřelec Vetřelec Vetřelec Sběratelské karty s nákresy H.R.Gigera jsou uloženy ve speciální pevné obálce.

Vetřelec Vetřelec Vetřelec Disky jsou umístěny v jednoduchém digipacku, kdy jsou jednotlivé držáky umístěny na sobě.

Vetřelec Potisk disků je stejný jako u předchozích vydání. Jedná se tedy o totožné disky.

Filmgame.cz Blu-ray kolekci Vetřelec – Alien Anthology Nostromo k 35. výročí poskytl distributor Bontonfilm, kterému tímto velmi děkujeme! Kolekci můžete zakoupit v obchodě Filmgame.cz.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře