Chystá se další Avatar rovnou v 5k?

vydáno 25. 4. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Extra HD | téma 3D, Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Avatar, framerate, Hobit, James Cameron, RED, RED EPIC

Jak to vypadá, když jde James Cameron nakupovat? Normální člověk z řad našich čtenářů si koupí nějaké to Blučko, maximálně jednou za pár let obmění přehrávač, receiver, nebo televizor. Jenže řadový čtenář HDmagu nemá na kontě dva nejúspěšnější filmy všech dob. James Cameron ano. Jeho nákupní košík díky tomu obsahuje úplně jiné hračky: třeba kamery od RED.

Cameron si při procházení obchodů vybral nejnovější modely EPIC M, na které teď Peter Jackson točí Hobita. Jenže zatímco Jackson točí na pouhých třicet REDek, James Cameron takový troškař není. Koupil si jich rovnou padesát! Jen pro představu: jedna taková krasavice vyjde na $58 000 (skoro milion korun).

James Cameron

Je docela jasné, že podobné množství kamer může koupit jen z jednoho jediného důvodu: bude je používat na svůj další projekt. Všichni přitom víme, že Cameronovým dalším chystaným filmem je druhý Avatar, kterého bude natáčet zároveň se třetím dílem. Koupě REDek je docela logický krok, protože umožňují natáčení ve vyšším frameratu, které tvůrce tak horlivě prosazuje a ke kterému se přiklání stále větší množství vysokorozpočtových projektů.

Otázkou teď je, co to znamená pro další technické specifikace filmu? Mohl by snad druhý a třetí Avatar vzniknout v 5k? Některé weby i tom začaly spekulovat, jenže nedávná tvrzení Jamese Camerona jsou proti nim. Režisér totiž při představování vyšších frameratů na letošním CinemaConu mluvil o tom, že 4k zatím nemá smysl a přednost dostanou jiné technologie. Těžko pak věřit, že by snad James během několika dnů změnil názor. Však on by se Avatar v takovém rozlišení také podstatně prodražil, co si budeme povídat.

Faktem teď tedy zůstává jen to, že James Cameron nakoupil padesát nejnovějších kamer od RED a těžko jen pro to, aby se během Velikonoc nenudil. Nějaký plán mít musí.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Chystá se další Avatar rovnou v 5k?

Vložil Maxim (bez ověření), 25. Duben 2011 - 18:20

Obrázek uživatele Maxim

Tohle je spíš otázka pro DFH, ale proč mi nejde hlasovat v aknetě? Vůbec to není interaktivní. WTF?

Re: Chystá se další Avatar rovnou v 5k?

Vložil st39.6, 25. Duben 2011 - 18:37

Obrázek uživatele st39.6

Taky by me to zajimalo … nejsi prvni, kdo si stezuje. Pritom hlasy uz tam jsou, i kdyz malo … tak vubec netusim, kde by mohl byt problem :(