LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti obrazu

vydáno 10. 4. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 17 komentářů

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, AVC-HD, BRAVIA, BRAVIA ENGINE 2, BRAVIA Sync, DVB-T, Full HD, HD15, HDMI, HDTV, LCD, Live Colour Creation, Micro Vault Tiny, Midnight Sky, PhotoTV HD, Scart, Sony, televizor, tuner, USB, W4000, WCG-CCFL, x.v.Colour, XMB, xvYCC

Sony - logo
  • Vynikající design
  • Funkce digitálního fotorámečku
  • 1080p Full HD a AVC-HD tuner u všech modelů
  • BRAVIA ENGINE 2 s novou generací kvality obrazu

LCD televizory řady BRAVIA W4000 společnosti Sony představují tu pravou budoucnost televize. Kombinace vzájemně se doplňujících technologií přináší vynikající kvalitu obrazu a vizuální rozlišení 1080p Full HD u filmů, her i fotografií. Elegantně jednoduchý desing s novým rámem přístroje se hodí do téměř jakéhokoli interiéru a speciální režim digitálního fotorámečku vylepšuje dojem z vašeho obývacího pokoje možností zobrazovat nádherné HD fotografie v době, kdy TV nepoužíváte.

„Řada BRAVIA W4000 je od začátku velmi silná,“ říká George Damigos, generální ředitel marketingu TVOE. „Kombinace pokročilých obrazových technologií představuje nový standard dokonalosti, kterou lze maximálně prakticky využít. Sami se o tom předsvědčíte a nezáleží na tom, zda vás strhne neuvěřitelné Full HD rozlišení filmů nebo se ponoříte do HD her, či si budete v tichosti vychutnávat bohatost a prokreslení fotografií v režimu digitálního fotorámečku.“

LCD televize Sony BRAVIA řada W4000

Vaše živé obrazy

Díky novému režimu digitálního fotorámečku mohou televizory BRAVIA řady W4000 skutečně vylepšit vzhled obývacícho pokoje i v případě, že televizor právě nepoužíváte. Režim digitálního fotorámečku přepne na nižší jas a zobrazuje digitální fotografie v HD kvalitě, s přirozeným teplým tónem snímků na kinofilmu. Do televizoru můžete nahrát vlastní snímky programem USB Photoviewer nebo využít šest předinstalovaných reprodukcí obrazů od Pop artu po Van Gogha (Pšeničné pole s cypřiši, Vincent van Gogh, Národní galerie, V. Británie / The Bridgeman Art Library).

Ideálním médiem pro uložení snímků je Sony USB Micro Vault Tiny – nabízí velkou kapacitu a přitom po zasunutí na místo téměř není vidět. Režim digitálního fotorámečku má o přibližně 35 % nižší spotřebu energie než při běžném používání televizoru1.

Kromě centralizovaného ovládání díky oceňovanému rozhraní Sony XMB nabízejí televizory BRAVIA řady W4000 i technologii BRAVIA Sync. Využívá konektory HDMI2 k předávání povelů různým komponentám domácího kina. Můžete třeba začít sledovat film z disku Blu-ray jediným stiskem tlačítka na dálkovém ovladači.

Jedinečná spolupráce technologií

Výjimečně působivé a živé zobrazení na televizorech této řady je dáno vzájemnou spoluprací technologií. Propracované zpracování signálu zajištěné obvody BRAVIA ENGINE 2 poskytuje hloubku, bohatost a průzračnost obrazu, kterou jsou televizory Sony BRAVIA známé. 10bitové zpracování signálu3 a 10bitový LCD panel4 poskytují 1024 barevných přechodů ve třech základních barvách, na rozdíl od 256 odstínů nabízených normálními 8bitovými panely. Jinými slovy, získáváte 64× více barev, což je obrovské přiblížení k jemným barevným přechodům, na které jste zvyklí z běžného života. Právě proto přinášejí televizory BRAVIA řady W4000 obraz jako žádný jiný.

Speciální výbojka se studenou katodou Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp (WCG-CCFL)5 oproti standardním CCFL výbojkám rozšiřuje barevné spektrum podsvícení, což dále zvyšuje realističnost barevného zobrazení. Spoluprací těchto technologií dosahujeme speciálního barevného efektu nazývaného Live Colour Creation™, který je zásadním faktorem jedinečnosti a viditelné dokonalosti televizorů BRAVIA.

Tato řada televizorů rovněž podporuje rozšířený barevný prostor xvYCC6 pro pohyblivý obraz – náhradu původního standardu sRGB. U SONY nese označení x.v.Colour a televizorům BRAVIA řady W4000 přináší schopnost zobrazovat obsah nahraný novými digitálními kamerami, které rovněž pracují s barevným prostorem xvYCC. Až se v budoucnu barevný prostor xvYCC stane standardem v digitálním vysílání, televizory BRAVIA řady W4000 budou připraveny.

Snad nejzásadnějším krokem přípravy na budoucnost je zabudovaný HDTV tuner a dekodér AVC-HD, kromě standardního digitálního tuneru DVB-T. Nepotřebujete tedy žádný set-top box a přesto můžete přijímat pozemní HDTV vysílání. Tato řada televizorů je vybavena i tunerem pro kabelovou televizi, který zvládá i HD přenosy (v závislosti na podpoře kabelového provozovatele).

Nadšenci pro domácí kino jistě ocení režim 24p True Cinema™. Filmové kamery natáčejí 24 políček za sekundu, ale televizory jich zobrazují více, proto zatím vždy byl nutný převod. Výsledkem je 4 % rozdíl oproti originálu – film v televizi běží o 4 % rychleji než originál a zvuková stopa hraje o 4 % výš. Pokud připojíte televizor BRAVIA řady W4000 ke zdroji filmového signálu, například přehrávači disků Blu-ray Disc™, přehrává se přesně 24 snímků za sekundu, tak, jak je pořídila kamera. Vidíte a slyšíte přesně to, co autoři zamýšleli.

1 V režimu Vivid (Živý)
2 HDMI: High-Definition Multimedia Interface
3, 4, 5, 6 Kromě 32palcového modelu 32W4000

Design – minimalismus s luxusem

Fyzický design této řady dokonale spojuje minimalismus celkové konstrukce s nenápadně luxusním rámečkem Midnight Sky a jemně podsvíceným logem Sony. Výsledkem je vkusné sloučení stylu s technologií budoucnosti, které se díky režimu obrazového rámu může stát i součástí dekoru místnosti.

Ekologické informace

Podobně jako ostatní televizor BRAVIA je I řada W4000 velmi energeticky úsporná. Automatické vypnutí zajistí automatické přepnutí televizoru do stavu připravenosti, pokud na vstupu není signál nebo pokud po nastavenou dobu nepoužijete ovládací prvky. Ve stavu připravenosti má televizor příkon jen 0,19 W. Díky zabudovanému snímači okolního osvětlení se televizor BRAVIA W4000 může automaticky přizpůsobit intenzitě vnějšího osvětlení a upravit jas obrazu. Tak lze minimalizovat spotřebu energie.

BRAVIA řada W4000: hlavní rysy

Rozměr zobrazovače (palce) 32" / 40" / 46" / 52"
Režim obrazového rámu ano
BRAVIA ENGINE 2 ano
1080p Full HD ano
BRAVIA Sync ano
XMB™ (Xross Media Bar™) ano
24p True Cinema™ ano
x.v.Colour ano (kromě modelu 32")
PhotoTV HD ano (kromě modelu 32")
USB Photo Viewer ano
Theatre Mode ano
10bitový panel ano (kromě modelu 32")
Pozorovací úhel 178° ano
Live Colour Creation™ ano (kromě modelu 32")
Integrovaný HDTV tuner ano
Integrovaný digitální TV tuner ano
Dolby® Digital Plus ano
HDMI™ vstupy x 3 ano
SCART x 2 ano
HD15 vstup PC grafického signálu ano
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 15:01

Obrázek uživatele Anonym

JOJo

BRAVIA W4000: „nový standard dokonalosti obrazu“ – bez 100Hz a Motion Flow :(

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil d.f.h, 28. Duben 2008 - 15:35

Obrázek uživatele d.f.h

Standard je prostě standard :-). Kdo chce nadstandard, určitě si ho dokáže najít a vybrat v jiné řadě nebo značce.

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 16:24

Obrázek uživatele Anonym

„NOVÝ standard DOKONALOSTI obrazu“

ha ha ha!

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 16:38

Obrázek uživatele Anonym

JJ,

tady se nemluvi o standardni TV, ale o „standardu Dokonalosti“ :-))), tedy ze tato TV je „dokonala“. Ja osobne si predstavuju, ze takova „dokonala“ TV je jeste lepsi nez NADstandardni, nebo ne? ;-)

P.S.: kolik plati Sony za PR clanky? :-D

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil d.f.h, 28. Duben 2008 - 16:42

Obrázek uživatele d.f.h

I když to berete takhle, tak „standardně dokonalá“ je pořád méně dokonalá, než „nadstandardně dokonalá“ :-). Ale takovéhle slovíčkaření k ničemu nevede.

Všichni víme, jak a proč se píší tiskové zprávy a toto je oficiální tisková zpráva (nikoliv placené PR). Za ty Sony samozřejmě nikomu nic neplatí, ale k nezaplacení bývá diskuse čtenářů :-D

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 17:36

Obrázek uživatele Anonym

100 Hz je teda nadstandard?

Kuwa to teda sony nasadila u tyhle tv tu latku dokonalosti hodne vysoko! :-D

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil d.f.h, 28. Duben 2008 - 17:51

Obrázek uživatele d.f.h

Kdyby byla 100Hz technologie standardem, tak ji lze nalézt u většiny televizorů. Tak tomu ale není. Takže?

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 17:57

Obrázek uživatele Anonym

Jasně. „Standard DOKONALOSTI“ spočívá v absenci 100Hz.....

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 17:01

Obrázek uživatele Anonym

Ne. K nezaplacení bývají takovéto bombastické reklamní články, naivně se domnívající, že čtenáři na internetu jsou stejní blbci jako ti, který skočí na kdejaký špek reklamního letáku Lidlu v poštovní schránce.

Tak mnoho zábavy s touto „dokonalou“ TV, která nastavila standard té dokonalosti… :-D

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil d.f.h, 28. Duben 2008 - 17:20

Obrázek uživatele d.f.h

Takže abychom to posunuli na nějakou rozumnou úroveň: nějaký kandidát na „dokonalou“ televizi, ať už to znamená cokoliv? Pak můžeme začít porovnávat.

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 17:56

Obrázek uživatele Anonym

To nemá význam,

ale jak se potom jeví W4000 vedle W4100?.. Ha?!

howg

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil d.f.h, 28. Duben 2008 - 17:58

Obrázek uživatele d.f.h

To poslední slovo sice neznám, ale jinak máte pravdu. Nemá to význam a nikam to nevede, nechme toho.

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard dokonalosti

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Duben 2008 - 17:42

Obrázek uživatele Anonym

A další:

„…televizory řady BRAVIA W4000 společnosti Sony představují tu pravou budoucnost televize… nový standard dokonalosti, kterou lze maximálně prakticky využít…“ !

ha ha ha ha!

To jsou špeky! :-)))))

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard ...

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Únor 2009 - 17:52

Obrázek uživatele Anonym

by ma zaujimalo, ci kazdy, kto na tento TV „kyda“ ma s nim osobne skusenosti :) ak ano, napise mi ich prosim do e-mailu, budem velmi vdacny, kedze sa na zaklade ceny, rozmeru, rozlisenia a mojich poziadaviek na TV rozhodujem prave pre tento model.

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard ...

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Únor 2009 - 17:53

Obrázek uživatele Anonym

len doplnim – 32" verzia

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard ...

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Únor 2009 - 11:09

Obrázek uživatele Anonym

Koupil jsem tento televizor s úhlopříčkou 82 cm a můžu jen chválit. Krásný obraz a zvuk, jak z analogu, tak digitálu, dostatečná odezva pro hraní her a blue-ray filmy, to je kapitola sama pro sebe. Rozhodně tuto tv můžu doporučit

Re: LCD televizory Sony BRAVIA W4000: nový standard ...

Vložil Tomáš (bez ověření), 13. Červen 2010 - 22:22

Obrázek uživatele Tomáš

Mám dotaz neví někdo jestli všechny tyhle technologie má i TV s úhlopříčkou 40 cm ? A nebudou si ty dva tunery DVB-T a pro cabelovku navzájem škodit, já mám od cabelovky digitální vysílání přes settobbox.A ještě by mě zajímalo kolik by stála.Předem děkuji za odpověd'.