Sharp přináší novou dimenzi do světa barevné televize

vydáno 29. 3. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: Aquos, HDTV, LCD, LED, RGB, RGBY, Sakai, Sharp, televizor, X-Gen LCD

SHARP - logo

Čtyřbarevná RGBY technologie určuje nové standardy rychle rostoucího trhu s LCD televizemi.

Někdy jsou to malé věci, které mají velké důsledky: po představení LED podsvícení posunuje Sharp na novou úroveň vývoj trhu s plochými televizemi díky revoluční pixelové technologii. Běžná tříbarevná (RGB) pixelová struktura byla doplněna o čtvrtou subpixelovou barvu – žlutou (RGBY).

Vynálezce technologie LCD televizí opět stanovuje nové standardy v oblasti kvality obrazu a barevného podání, a nabízí tak v současnosti nejjasnější a nejsytější obraz dostupný na rychle rostoucím trhu s LCD televizemi s LED podsvícením.

„Trvale vysoká poptávka po LCD televizích je především poháněna inovacemi. Zákazníci nechtějí pouze televize za rozumné ceny, ale také, a to zejména, co nejlepší možný obraz a nejnovější technologie,“ říká Hiroshi Sasaoka, CEO Sharp Electronics Europe.

„S naší novou RGBY technologií provádíme doslova revoluci na trhu s televizemi a našim zákazníkům nabízíme nejlepší dostupnou kvalitu obrazu nabízenou v současné době LCD televizemi. Jsme v pozici kdy udáváme trendy a přinášíme inovace na trh s LCD televizemi a naším cílem v Evropě je získat dvouciferný podíl v tomto velmi rychle rostoucím segmentu trhu LCD televizí s LED podsvícením,“ pokračuje Sasaoka.

Nová technologie Sharpu vylepšuje pixelovou strukturu LCD televizí z předchozích tří základních barev na čtyři. K tradičním červené, zelené a modré (RGB) byla přidána žlutá (Y) pro každý pixel. Výsledkem je detailnější a přesnější podání barevných tónů lidské pokožky a také zlaté a žluté, které vypadají opravdověji.

Sharp Aquos LE820E RGBY LCD

Jen za loňský rok, navzdory ekonomické a finanční krizi, vzrostla podle DisplaySearch celosvětově poptávka po LCD televizích o 50 procent na 140 miliónů kusů. Tento rok předpovídají výhledy další růst o 20 procent na 171 miliónů prodaných kusů. Celosvětová poptávka po LCD televizích s LED podsvícením se více než zčtyřnásobí a to z 4,1 miliónů prodaných kusů v roce 2009 na 18,1 miliónů v roce 2010.

Co se týká Evropy, tak podle odhadů výrobců LCD televizí vzroste poptávka na 6,9 miliónů LCD TV s LED podsvícením v roce 2010, oproti 1,2 miliónu kusů v roce 2009. Sharp plánuje v tomto roce prodat v Evropě více než 600 tisíc LCD televizí s RGBY technologií.

V závěru minulého roku Sharp opět stanovil nové standardy v kvalitě obrazu a energetické účinnosti představením celoplošného LED podsvícení a uvedením nových X-Gen panelů z nejmodernější LCD továrny na světě ležící v japonském Sakai.

„S RGBY technologií a novou řadou LCD televizí AQUOS nabízí Sharp produkty a technologie, které jsou tak unikátní, že je konkurence jednoduše musí napodobovat, aby se vůbec udržela na trhu se spotřební elektronikou,“ vysvětluje Sasaoka.

„Díky úplně první továrně 10. generace na LCD televize na světě v Sakai jsme jedinou společností na světě, která je schopná vyrábět velkoformátové LCD panely s vysokým rozlišením pro uspokojení neustále rostoucí poptávky po nejmodernějších LCD televizích. Výrobní kapacita 72 tisíc skleněných substrátů měsíčně znamená, že teoreticky jedna z osmi prodaných LCD televizí na celém světě v tomto roce bude vyrobena v Sakai,“ pokračuje Sasaoka.

Nová řada LCD televizí Sharp Aquos s RGBY technologií bude v Evropě dostupná od dubna 2010. Přesné řady a vlastnosti jednotlivých modelů se budou v jednotlivých zemích lišit.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sharp přináší novou dimenzi do světa barevné ...

Vložil otazník (bez ověření), 29. Březen 2010 - 20:30

Obrázek uživatele otazník

V signálu jsou obsaženy jen 3 barevné složky, takže ta žlutá bude muset být dopočítávána. To ovšem nemusí nic znamenat, bude to chtít vidět na vlastní oči.